Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2014

Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2014

De strijd om het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2014 (NK 2014) is gestreden en de winnaars zijn bekend. De top drie ziet u hieronder, de volledige lijst vindt u in dit pdf-document. Conform artikel 6 van  het NK Reglement 2014 zijn deelnemers die aan drie of minder NK-evenementen hebben deelgenomen niet (meer) opgenomen in de eindklassering.

We hebben drie ex aequo’s: In de Sportklasse zijn de bestuurders Oscar Uhlhorn en Harry Dekker beide geëindigd met 260 punten. Oscar Uhlhorn heeft echter de Classic 500 Challenge in de Sterklasse gewonnen, terwijl Harry Dekker geen enkele keer op een eerste plaats is geëindigd. Conform artikel 7 van het reglement is Oscar Uhlhorn daarom tweede geworden en Harry Dekker derde.

Bij de navigatoren in de Sportklasse zijn Rutger Kwant en Nico Slappendel beide geëindigd met 225 punten. Rutger Kwant heeft echter de Classic 500 in de Sterklasse gewonnen, terwijl Nico Slappendel de Classic 500 en de ABC-Rally heeft gewonnen in de Sportklasse, terwijl er bij beide rally’s een Expertklasse was. Het NK-reglement voorziet hier niet in, maar wij vinden de prestatie van Rutger Kwant in de Sterklasse nét iets beter, daarom dat hij op de zevende plaats is geëindigd en Nico Slappendel op de achtste plaats.

Tenslotte zijn de navigatoren Maarten Verweij en Wim Aalders beide beide in de Sportklasse geëindigd met 194 punten. De beste prestatie van Maarten Verweij was vierde in de Expertklasse van de Tulpenrallye, waar de beste prestatie van Wim Aalders negende in de Sportklasse van diezelfde Tulpenrallye was. Daarom is Maarten Verweij op de dertiende plaats geëindigd en Wim aalders op de veertiende plaats.

Edwin en Britt Fluit hebben hun punten verzameld bij drie NK-evenementen, maar hebben wel deelgenomen aan een vierde NK-rally, namelijk de ABC-Rally. Daarin zijn zij uitgevallen. Conform artikel 6 van het NK-reglement 2014, waarin staat dat men minimaal aan vier kampioenschapsrally’s moet deelnemen om voor klassering in aanmerking te komen, zijn zij daarom wel in het NK opgenomen.

Wij feliciteren de winnaars met hun behaalde resultaten en zullen ze allemaal bij de Rallyhappening nog eens extra in het zonnetje zetten.

Eindstand:

Bestuurders Navigatoren
Sportklasse
1. Giel van der Palen – 280 punten Arjan van der Palen – 296 punten
2. Oscar Uhlhorn – 260 punten Ad van der Werf – 245 punten
3. Harry Dekker – 260 punten Bas de Rijk – 244 punten
Tourklasse
1. Dennis Dullemans – 259 punten Rico Wisman – 265 punten
2. Toni Bienemann – 257 punten Edwin Roos – 257 punten
3. Edwin Fluit – 128 punten Britt Fluit – 128 punten
Deel dit artikel

Geen reacties

Nog geen reacties!

Er zijn op dit moment nog geen reacties op dit bericht. Bent u de eerste?

Reageer op dit bericht

<

*