Rallyhappening 2021

Photos Hotel Van der Valk Enschede. Pictures Hotel Van der ...

Gezien de enorm positieve reacties op de Rallyhappening 2019 heeft het DHRC-bestuur besloten om in december 2021 ook weer een tweedaagse Rallyhappening voor haar leden te organiseren en dat tegen een zeer aantrekkelijk inschrijfgeld. En ook in 2021 zal Martin Roosenboom de architect zijn van de route. Vrijwel alle deelnemers in 2019 waren vol lof over de organisatie en de route in de mooie Ardennen. Dus heeft u de Rallyhappening in december 2019 gemist, of heeft u na de vorige editie de smaak te pakken, dan is hier de kans om zo’n happening (opnieuw) mee te maken.

In deze Rallyhappening zullen we, net zoals bij de KLIP’s, gebruik maken van Rallycheck voor de routecontroles. De tijdcontroles en geheime tijdcontroles bij de regelmatigheidsproeven blijven bemand door de vertrouwde officials.
Er zal de nodige variatie in kaartleessystemen zijn, waarbij de moeilijkheidsgraad zal worden afgestemd op de klasse waarin men deelneemt.

In het inschrijfgeld is inbegrepen:

  • De routeboeken voor anderhalve dag rallyrijden en na afloop de uitlegboeken;
  • Rallyschilden en -stickers;
  • Twee koffiestops;
  • Twee lunches;
  • Een live-cookingbuffet op zaterdagavond, inclusief alle drankjes;
  • De overnachting in het Van der Valk Hotel Enschede van 11 op 12 december;
  • Deelname aan een van de leukste rally’s van het jaar, met een leuke afsluiting van rallyjaar 2021, tegen een zeer aantrekkelijk inschrijfgeld.

Alleen voor leden

De Rallyhappening is een echt clubevenement en daarom alleen toegankelijk voor equipes waarvan minstens een van de twee leden van de equipe DHRC-lid is. Het telt mee voor het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s. U dient met een auto van vóór 1991 aan de start te verschijnen

Het maximum aantal equipes is beperkt tot 80. Wacht niet te lang met de inschrijving, want in 2019 was de rally al snel volgeboekt!

Inschrijving

Het inschrijfgeld bedraagt € 280,00 wanneer beide leden van de equipe DHRC-lid zijn en € 330,00 wanneer één lid van het equipe DHRC-lid is. Dus die kan beter meteen lid worden voor € 62,00 per kalenderjaar. Jeugdleden die maximaal 30 jaar zijn krijgen € 10,00 korting per equipe. De prijzen zijn op basis van overnachting in een tweepersoonskamer. Wanneer de equipe de voorkeur geeft aan twee éénpersoonskamers bedraagt de toeslag € 125,00.

Omdat voor de meeste deelnemers het (te) ver zal zijn om de route naar Enschede nog op zaterdagochtend te rijden kunnen deelnemers aangeven op het inschrijfformulier of ze een kamer willen aan de nacht voorafgaande de rit. De kamerprijs voor een tweepersoonskamer is € 130 en voor twee éénpersoonskamers is de prijs € 250,00

De inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigd bedrag en moet uiterlijk 13 september 2021 betaald zijn. 

Annulering

Annulering van een inschrijving is alleen mogelijk door middel van een e-mail aan de penningmeester en is alleen geldig wanneer de penningmeester daarvan per e-mail een bevestiging heeft verstuurd.

Bij annulering door de deelnemer wordt gerestitueerd:

  1. bij annulering vóór 1 november 2021: het volledige inschrijfgeld;
  2. bij annulering vanaf 1 tot en met 15 november: 50% van het inschrijfgeld;
  3. bij annulering na 15 november volgt geen restitutie, het volledige inschrijfgeld blijft verschuldigd. Wel is het mogelijk in de klasse waarin is ingeschreven een andere equipe te laten deelnemen.

Indien de DHRC de Rallyhappening door overmacht annuleert zal zij minimaal 50% van het inschrijfgeld terugbetalen. Denk bij overmacht bijvoorbeeld aan regeringsmaatregelen om horecagelegenheden te sluiten om het Coronavirus onder controle te krijgen. Het exacte bedrag van de teruggave zal in het reglement van de Rallyhappening vermeld worden.

Evenementenregeling voor auto’s in de overgangsregeling

In voorgaande jaren heeft de belastingdienst de Rallyhappening erkend als evenement dat onder de “Evenementenregeling” valt. Ook voor 2021 zal de DHRC voor de Rallyhappening de “Evenementenregeling” aanvragen bij de belastingdienst. Wanneer u voor uw auto gebruik maakt dan de zogenoemde overgangsregeling en dus maar een kwart van het normale tarief motorrijtuigenbelasting betaalt met een maximum van € 120,00 per jaar, mag u normaal gesproken niet in de maanden december, januari en februari met uw auto rijden. Maar door gebruik te maken van de evenementenregeling kunt u met uw auto tóch de Rallyhappening rijden. wij zorgen er dan voor dat uw auto daarvoor aangemeld wordt. Let wel: voor auto’s in de overgangsregeling geldt deze uitzondering voor maximaal twee dagen per jaar, dus in dit geval alleen voor 11 en 12 december. U mag dan niet al op 10 december met uw auto naar Enschede rijden.


Programma:

De start (vanaf 9:31 uur) en de finish op zaterdag 11 december zijn bij hotel Van der Valk in Enschede. We gaan dan direct de grens over en zullen vrijwel de hele dag in een rustig en prachtig rallygebied in Duitsland rijden. Op beide dagen is er in de ochtendetappe een korte koffiestop. We lunchen bij een landelijk gelegen typisch Duits restaurant, waar men een prachtig uitgebreide lunch zal serveren.
Op zaterdagmiddag zal iedereen zo rond 17:00 uur finishen. In ieder geval rijden de Club- en Sportklasse niet in het donker. Na de finish is er voor iedereen gelegenheid om even te relaxen in de bar. Vervolgens kan iedereen aanschuiven voor een heerlijk live-cooking buffet om hierna te genieten van een welverdiende nachtrust.


Op zondag 12 december zult u vroeg uit de veren moeten, want de eerste equipe zal al om 7:31 uur starten. Nu zal eerst e Expertklasse starten, dan de Sportklasse en tenslotte de Clubklasse. Die kunnen dus net iets meer uitslapen. We rijden dan een mooie route door Twente en de finish zal zo rond 13:00 uur zijn bij Het Wapen van Beckum in Beckum bij Hengelo.

We sluiten om 14:00 uur af met een winterse lunch, de prijsuitreiking en de huldiging van de NK-kampioenen 2020, zodat iedereen weer op zondagmiddag op tijd aan de thuisreis kan beginnen.

Zaterdag 11 december

07:00 – 09:00 uur

Documentencontrole voor degenen die dit niet vrijdagavond hebben gedaan

09:01 – 10:27 uur

Start ochtendetappe. De Clubklasse start eerst, daarna de Sportklasse en tenslotte de Expertklasse

12:17 – 14:06 uur

Finish ochtendetappe, aankomst lunchlocatie

13:02 – 14:51 uur

Start middagetappe

16:01 – 17:46 uur

Finish middagetappe

17:30 – 20:00 uur

Borrel

20:15 – 22:00 uur

Feestelijk diner

 

Zondag 12 december

07:31 – 8:59 uur

Start zondagetappe. De Expertklasse start eerst, daarna de Sportklasse en tenslotte de Clubklasse

12:33 – 13:32 uur

Aankomst zondagetappe

12:30 – 14:00 uur

Borrel

14:00 -16:00 uur

Lunch en prijsuitreiking, huldiging van de NK-kampioenen 2020.