Kaartleescursussen voor beginners

Kaartleescursussen voor beginners

De DHRC organiseert regelmatig kaartleescursussen voor beginners.

 

 

De cursussen  zijn toegankelijk voor leden en niet-leden van de DHRC.  Het bezit van een klassieke auto is voor de cursus geen noodzaak.

Hoewel de cursussen zich voornamelijk richten op beginnende navigatoren, is deze ook voor bestuurders zeer zeker de moeite waard. Als de bestuurder weet welke uitdagingen de navigator voorgeschoteld krijgt, kan hij optimaal inspelen op de navigator.

De uitleg van een aantal veelgebruikte kaartleessystemen staat dan ook centraal in de cursus. Daarnaast veel over het kaartlezen in het algemeen, de auto en toebehoren, de navigatieapparatuur et cetera.

In de middagpauze krijgt u een uitstekende lunch aangeboden en daarna gaat u op pad om in een oefenrit het geleerde in praktijk te brengen. Na afloop van de cursus kunt u met de cursusleider, DHRC-bestuursleden en uiteraard met elkaar, napraten onder het genot van een drankje en hapje.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voorbereiding op een rally;
  • De afstandsmeetapparatuur in de auto;
  • Het benodigde kaartleesgereedschap;
  • Samenwerking bestuurder/navigator tijdens de rally;
  • Legenda en kaartleestekens;
  • Diverse veelgebruikte kaartleessystemen;
  • Het rijden van een oefenrit waarbij al het ’s ochtends geleerde in de praktijk aan bod komt.

 

 

 

Programma

08:30 – 09:00

Ontvangst en registratie, welkom met koffie en thee

09:00 – 10:00

Rallyrijden en kaartlezen: theorie van kaartleessystemen, de rolverdeling in de auto, tips en trucs van routiniers, gebruik van hulpmiddelen

10:00 – 10:15

Vijftien minuten pauze

10:15 – 11:15

Uitleg van het reglement dat tijdens de oefenrit gebruikt wordt

11:15 – 11:30

Vijftien minuten pauze

11:30 – 12:30

Uitleg van de kaartleessystemen die tijdens de oefenrit gebruikt worden

12:30 – 13:15

Lunch en intekenen van de te rijden route

13:15 – 15:30

Oefenen in de praktijk: twee uur rijden met vijf verschillende kaartleessystemen, zoals het ook bij een echte rally gebeurt

15:45 – 16:45

Uitleg en toelichting op oefenrit, hoe het had gemoeten

16:45 – 17:30

Einde van de cursusdag, napraten aan de bar van het congrescentrum met een drankje en bittergarnituur, gezelligheid

Oefenrit

Bij deze rit staan geen fysieke controles, maar wordt gebruik gemaakt van de Redrive-app.

De app is er zowel voor Android-telefoons als voor iPhones. Hij is te downloaden bij Google play respectievelijk de Apple App Store. U dient dit dus vóór de kaartleescursus gedaan te hebben en uw mobiele telefoon, mét de geïnstalleerde Redrive-app, en een houder voor in de auto mee te nemen.

Kosten

De kosten bedragen € 60,00 per persoon voor leden en € 80,00 per persoon voor niet-leden. Wanneer u zich via één van bovenstaande links aanmeldt kunt u direct betalen via iDEAL. Eventueel kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL31ABNA0529697505, ten name van de DHRC. Dit bedrag is inclusief de drankjes en de lunch.

Wanneer u op de cursusdag besluit lid van de DHRC te worden betaalt u het inschrijfgeld voor DHRC-leden (€ 60,00) in plaats van dat van niet leden (€ 80,00). Het verschil à € 20,00 wordt verdisconteerd in de eerste betaling van het lidmaatschapsgeld.

De inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigd bedrag en moet uiterlijk 14 dagen  voor het evenement betaald zijn. 

Annulering

Als u zich tot één maand voor de cursusdatum afmeldt krijgt u het gehele bedrag terug. Wanneer u tot twee weken voor de cursus annuleert krijgt u 50% van het inschrijfgeld terug. Wanneer u zich binnen twee weken voor de cursusdatum afmeldt volgt geen restitutie. U mag echter wel een ander persoon in uw plaats laten deelnemen.

Indien de DHRC de kaartleescursus door overmacht annuleert zal zij minimaal 50% van het inschrijfgeld terugbetalen. Denk bij overmacht bijvoorbeeld aan regeringsmaatregelen om horecagelegenheden te sluiten om het Coronavirus onder controle te krijgen.

Deel dit artikel