KLIP I - Rondje Achterhoek

 

 

Heeft u de Rallyhappening gemist en heeft u allerlei enthousiaste verhalen gehoord over deze rit? Of heeft u hem wél gereden en smaakte dat naar meer? Welnu, dezelfde uitzetter van de Rallyhappening, Martin Roosenboom, heeft ook KLIP I – Rondje Achterhoek voor zijn rekening genomen. Hij hanteert daarbij dezelfde kaartleessystemen als bij de Rallyhappening, dat wil zeggen:

  • Pijlen en punten kortste route;
  • Pijlen en punten met gekleurde stickers.

Huh? Komt dit laatste u onbekend voor? Geen nood, het lijkt ingewikkelder dan het is. Elke punt heeft een gekleurde sticker (rood, wit of groen) en afhankelijk van de kleur rijdt u de kortste, de op één na kortste, of vrije route. Martin hanteert dit systeem al jaren bij zijn eigen rally’s (Classic 500, Alzheimerrally) en heeft intussen daarmee een enthousiaste schare navigatoren verzameld. Bovendien zal Maarten Peters u vooraf aan de rally tijdens de minikaartleescursus nog eens de fijne kneepjes uit de doeken doen.

U kunt inschrijven in vier klassen:

  1. Expertklasse voor zeer ervaren deelnemers;

  2. Sportklasse voor deelnemers met ervaring;

  3. Tourklasse voor deelnemers met geen of weinig ervaring;

  4. De Moderne Tourklasse is qua routeopdracht en tijdschema exact hetzelfde als dat van de Tourklasse, maar is speciaal bedoeld voor deelnemers die (nog) geen klassieke auto van vóór 1 januari 1989 hebben, of wiens klassieke auto in reparatie is.

Het wedstrijdgebied is de Achterhoek – wat anders met zo’n naam? Dit staat garant voor leuke rallyweggetjes in een prachtige omgeving.

Nieuw in 2022 is dat deelnemers gebruik maken van de Rallycheck-app op hun smartphone (iPhone of Android) voor het noteren van de routecontroles. Er staan dan ook geen controleborden meer langs de route. Er is al een aantal rally’s met dit fenomeen gehouden en de deelnemers waren over het algemeen erg enthousiast.  Maakt u zich geen zorgen, u wordt vooraf uitgebreid geïnstrueerd en het gebruik is zeer eenvoudig.

We zien u graag op 26 maart bij onze eerste rally van 2022. Wacht niet te lang met inschrijven, de Rallyhappening was ook volgeboekt…

Annulering

Indien de DHRC de KLIP door overmacht annuleert zal zij minimaal 50% van het inschrijfgeld terugbetalen. Denk bij overmacht bijvoorbeeld aan regeringsmaatregelen om horecagelegenheden te sluiten om het Coronavirus onder controle te krijgen. Het exacte bedrag van de teruggave zal in het reglement van de KLIP vermeld worden.


Programma:

Tijden onder voorbehoud  
10:30 – 12:00 uur: Ontvangst en documentencontrole;
11:00 – 12:15 uur: Facultatieve minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners;
12:15 – 12:30 uur: Welkom door de voorzitter en briefing door de uitzetter Martin Roosenboom
12:31 uur: Start van de Expertklasse en aansluitend van de Sportklasse;
13:04 uur: Start van de Clubklasse en aansluitend van de Moderne Clubklasse;
15:15 – 16:00 uur: Geplande finish van alle deelnemers;
16:00 – 16:30 uur: Mondelinge uitleg met lichtbeelden door de uitzetter;
16:30 – 17:00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting.