KLIP I: Tulpen uit Goeree

Een gebied waar we voor zover mij bekend met KLIP’s nog nooit geweest zijn. Voor ROHAC-leden zal het wedstrijdgebied van KLIP I geen onbekende zijn, want het vindt geheel plaats op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

We hebben Robert Mous weten te strikken als uitzetter. Voor Tulp- en SLS-deelnemers geen onbekende, want hij verzorgt met zijn bedrijf iSource al sinds een aantal jaren de telefoonapp waarmee je direct de stand in het klassement kunt volgen.

Start en finish zijn bij Paviljoen Sluishaven aan de oostkant van Goeree-Overflakkee, met uitzicht op het Volkerak en goed te bereiken vanaf de A29 en vervolgens de N59.

Tulpen worden er op Goeree-Overflakkee niet geteeld, maar deze KLIP zal een aantal navigatie-elementen van de Tulpenrallye gebruiken, vandaar de naam. Het is daarom een goede oefening voor iedereen die deelneemt aan de Tulpenrallye of zich een keer wil oriënteren op de kaartleessystemen die bij deze rally worden gebruikt. De toegepaste kaartleessystemen zijn

  • Pijlen/punten kortste route;
  • Ingetekende lijn met barricades;
  • wellicht grensbenadering of punten vrije route.

Wat betreft het systeem pijlen/punten kortste route: dit is net even anders dan je bij normale rally’s gewend ben. Want bij KLIP I en bij de Tulpenrallye mag je:

  • Pijlen niet zijdelings op- of afrijden;
  • Pijlen en punten niet eerder doen dan dat ze aan de beurt zijn;
  • pijlen en punten die afgehandeld zijn niet daarna opnieuw berijden

We zullen dit in het reglement duidelijk met vet rood aangeven. Verder lijkt het erg op bestaande systemen.

De nadruk voor de gehele KLIP zal liggen op minder “geneuzel”, maar vooral lekker rijden. Dus heerlijk voor bestuurders, maar als navigator wel scherp blijven.

In deze KLIP zit ook een regelmatigheidsproef. Zeker voor de Clubklasse is het  goed om deze te oefenen. Voor deze klasse is geen moeilijke navigatie tijdens de regelmatigheidsproef, maar wel de gelegenheid om samen met je bestuurder te oefenen hoe dat het beste gaat.

We dagen je uit om deze proef te ondergaan!

 

Regelmatige deelnemers weten dat we voor de consumpties na de finish werken met DHRC-muntjes, die bij de finishtafel verkrijgbaar zijn in setjes van vier. Nieuw is dat de DHRC een pinautomaat heeft aangeschaft en dat betaling van de muntjes voortaan (alleen) met pin kan worden gedaan. Verder hebben we de prijs voor vier muntjes verhoogd van tien naar elf euro. Dit houdt verband met de verhoging van het lage btw-tarief van zes naar negen procent en veel uitbaters nemen de gelegenheid te baat om hun prijzen meteen iets extra te verhogen, dan wel de nieuwe prijs naar boven af te ronden.


Programma: (onder voorbehoud)

11:00 – 12:15 uur: Minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners
12:15 – 12:30 uur: Welkom door de voorzitter en briefing door de uitzetter Robert Mous
12:31 uur Start van de Expertklasse en aansluitend van de Sportklasse
12:31 uur: Start van de Clubklasse en aansluitend van de Moderne Clubklasse
15:15 – 16:00 uur: Geplande finish van alle deelnemers
16:00 – 16:30 uur: Mondelinge uitleg met lichtbeelden van de uitzetter
16:30 – 17:00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting.