KLIP II "Onder de Drechten"


Uitslag

Tour
1.Pieter en Simone BartelseVolvo Amazon0 pt.
2.Henk en Floor van der HoevenMG B0 pt.
3.Jacqeline Zuiderwijk/ Jurgen DondersMG B0 pt.
Sport
1.Rene en Thijs BenderAlfa Romeo GT 1300 Junior0 pt.
2.Fred en Yvon HakBMW 20020 pt.
3.Ben Vermeer/ Peter SpruijtMercedes 200D0 pt.

Programma: KLIP II, "Onder de Drechten"

KLIP II van dit jaar start en eindigt niet ver van waar KLIP I eindigde. Uitzetter Jack Fidder schotelt, in de inmiddels alweer vierde KLIP die hij uitzet, een goed te rijden rally voor, waar voor zowel de Tour- als de Sportklasse  voldoende uitdaging in zit.

Er wordt gestart “onder de Drechten” in het Postillion Hotel Dordrecht. De rally bestaat uit twee delen, die zowel naar het oosten richting de Biesbosch als naar het westen via de toltunnel bij ’s Gravendeel gaat. Meanderend langs de Zuidhollandse grenzen door een gebied dat de meesten alleen van de A16 zullen kennen.

De systemen die gebruikt zullen worden variëren van bol-pijl, punten en pijlen kortste route en ingetekende lijn waarbij de kaart voor de sportklasse op kleine stukjes kan ontbreken. Er is een regelmatigheidsproef opgenomen.

Programma zondag 7 april 2013:

  • 10.15 uur:              opening documentencontrole en koffie of thee voor de deelnemers.
  • 10.30 – 11.30 uur:  minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners
  • 11.30 uur:              welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetter.
  • 11.45 uur:              gezamenlijk lunchbuffet.
  • 12.31 uur:              start eerste equipe Sportklasse.
  • ± 15.30 uur:           geplande finish eerste equipe.
  • ± 17.00 uur:           wanneer alle deelnemers weer terug zijn uitleg van KLIP II door de uitzetter, hoe u had moeten rijden om alles goed te doen en aansluitend prijsuitreiking.

U kunt inschrijven in twee klassen:

De Tourklasse is afgestemd op equipes met weinig of geen rallyervaring.
De Sportklasse is afgestemd op de meer ervaren rijders en navigatoren die al eens aan de grotere rally’s hebben deelgenomen of die vorig jaar de KLIP’s in de Tourklasse hebben gereden en nu meer uitdaging zoeken.

Wij zijn de Dutch Historic Rally Club. Dat houdt in dat we met historische auto’s rijden. Conform het “Standaard Reglement Historische Regularity Rally’s” van de KNAF, dat op de KNAF-site te downloaden is en dat voor alle DHRC-rally’s van toepassing is, worden alléén auto’s die gebouwd zijn vóór 1 januari 1986 toegelaten. Wij wijken van deze bepaling niet af.

Daarnaast hanteren we het “Algemeen Reglement DHRC-evenementen 2013” en een bijzonder reglement. Beiden zijn in de kolom hiernaast te downloaden.

De inschrijving is geopend. Wacht niet te lang met inschrijven, want we kunnen maximaal 70 equipes aan de start toelaten en dit aantal is meestal snel bereikt.

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op de website helemaal in te vullen en het inschrijfgeld over te maken op rek. nr. 52 96 97 505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief en komt u op de deelnemerslijst.

Voor deelname aan DHRC-evenementen zoals deze KLIP heeft u geen assurantieverklaring meer nodig. Zie hierover het betreffende nieuwsitem. Wel dient u zich er te allen tijde van te vergewissen dat uw voertuig tijdens het evenement wel WA-verzekerd is.

We zien u graag aan de start in Dordrecht!

Kosten:

DE WEISTAAR
Kaasmuseum en Partyboerderij
Rottegatsteeg 6
3953 MN Maarsbergen
Tel.: 033 – 286 1943
Fax. 033 – 286 5587
Het inschrijfgeld is voor alle KLIP’s is 2013 hetzelfde:
  1. € 75,00 wanneer minimaal één van de leden van de equipe lid van de DHRC is;
  2. € 85,00 voor niet-leden.