KLIP II: "Een kleintje SLS"

Nota bene: de datum van KLIP II is verschoven van zaterdag 2 juni naar zondag 3 juni. Op 1 en 2 juni wordt de “ELE Rally” (Eindhoven – Luik Eindhoven) gehouden; een snelheidsrally met moderne rallyauto’s met klassementsproeven op afgesloten wegen. Een deel van de route van KLIP II valt samen met een aantal van deze klassementsproeven. Die wegen zijn op 2 juni volledig afgesloten voor het verkeer. Het was niet mogelijk om deelnemers aan KLIP II eventjes via een andere route om de klassementsproeven heen te leiden. We hebben daarom besloten KLIP II te verplaatsen naar de zondag. Allen die al hebben ingeschreven krijgen hier bericht over. Mochten zij op zondag 3 juni verhinderd zijn, dan kunnen zij hun deelname kosteloos annuleren bij de wedstrijdsecretaris (wedstrijd@dhrc.nl).

Afbeeldingsresultaat voor sls classic

Na twee eerdere succesvolle edities van “Een kleintje SLS” (Bij Classic Park in Boxtel en Golfclub de Haverleij in Engelen) hebben de DHRC en de organisatie van de SLS opnieuw de handen ineengeslagen en organiseren we gezamenlijk op zondag 3 juni 2018 een uigebreid “Kleintje SLS”. Bart den Hartog en Peter Rovers zetten de route uit en zullen daarbij de kaarten en de kaartleessystemen gebruiken die zij ook gebruiken in de SLS. Misschien zelfs inclusief een uitdagende regelmatigheidsproef. Samen met de kaartleescursus die door Yolanda Zijl voorafgaand aan KLIP II wordt gegeven vormt dit een uitstekende voorbereiding op de SLS 2018 of, als u dit jaar niet deelneemt, een goede kennismaking met de sfeer van de SLS.

Het uitgebreidere programma brengt met zich met dat bij deze KLIP de lunch is inbegrepen. en wij het inschrijfgeld iets hebben verhoogd naar € 80,00 voor leden van de DHRC en € 105,00 voor niet-leden. Deelnemers die (nog) geen lid zijn van de DHRC, maar wel deelnemen aan de SLS Classic, mogen inschrijven tegen het gereduceerde tarief voor DHRC-leden van € 80,00.

Deelnemers aan KLIP II die beiden jonger zijn dan 30 jaar krijgen € 10,00 korting op het inschrijfgeld.

Het maximum aantal inschrijvingen voor het “Kleintje SLS” is 100 equipes. Gezien de ervaringen bij de twee vorige edities verwachten we al snel een vol deelnemersveld. Wees er dus snel bij en wacht niet te lang met inschrijven.

Het wordt een fantastische happening!

Afbeeldingsresultaat voor sls classic

Er kan deel worden genomen in vier klassen:

  • De Expertklasse is bedoeld voor zeer ervaren equipes, degenen die zich rekenen tot de (sub)top van Nederland;
  • De Sportklasse is bedoeld voor ervaren equipes;
  • De Clubklasse is bedoeld voor equipes die nog weinig of geen ervaring hebben;
  • De Moderne Clubklasse is qua routeopdracht en tijdschema exact hetzelfde als dat van de Clubklasse, maar is speciaal bedoeld voor deelnemers die (nog) geen klassieke auto van vóór 1 januari 1988 hebben, of wiens klassieke auto in reparatie is.

Deelname met een moderne auto (bouwjaar 1988 of later) in de Expertklasse of Sportklasse is alleen buiten mededinging mogelijk. Uw controlekaart wordt wel uitgerekend, maar u wordt niet opgenomen in het klassement.

KLIP II telt mee voor het DHRC-Clubkampioenschap.

Annulering: als u zich tot 2 mei 2018 afmeldt krijgt u het gehele bedrag terug. Wanneer u tot 19 mei 2018 annuleert krijgt u 50% van het inschrijfgeld terug. Wanneer u zich na 19 mei 2018 afmeldt volgt geen restitutie. U mag echter wel een ander equipe in uw plaats laten deelnemen.

Wij zijn de Dutch Historic Rally Club. Dat houdt in dat we met historische auto’s rijden. Conform het standaard reglement van de NHRF worden alleen equipes met auto’s die gebouwd zijn vóór 1 januari 1988 toegelaten.

Maar om kennis te maken met deze leuke sport is het mogelijk om maximaal vier keer deel te nemen aan de KLIP’s met een moderne auto. Leuk om te ervaren hoe u het vindt – en u rijdt in de “Moderne Clubklasse” met een eigen klassement. Doen!

De KLIP’s van de DHRC worden verreden onder auspiciën van de NHRF en derhalve is het standaard reglement van de NHRF op deze evenementen van toepassing. Wij willen u echter hier niet mee vermoeien. Alle voor u relevante artikelen in dit NHRF-regelement zijn opgenomen in het algemene reglement van de DHRC dat voor al onze evenementen van toepassing is. Het “Algemeen reglement DHRC-evenementen” kunt u  hier downloaden. Daarnaast hanteren we per rally een reglement. Dit zal ongeveer een maand voor de rally worden gepubliceerd en is dan ook via de kolom hiernaast te downloaden. Alle deelnemers krijgen het algemeen reglement en het reglement via e-mail ongeveer een week voor de rally toegestuurd, samen met een acceptatiebericht.

Afbeeldingsresultaat voor sls classic

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op de website helemaal in te vullen. Klik hiervoor op de knop in de kolom links van deze tekst. Wanneer u DHRC-lid bent worden de gegevens al voor u ingevuld. U kunt deze dan verder eventueel aanvullen en aanpassen. Tevens dient u het inschrijfgeld over te maken op rek. nr.  NL31ABNA0529697505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief. Wanneer u het inschrijvingsformulier heeft ingevuld bieden wij u de mogelijkheid het verschuldigde bedrag direct over te maken via iDEAL. Het heeft onze voorkeur wanneer u van deze mogelijkheid gebruik maakt.

iDEAL logo

Indien u als niet DHRC-lid, maar wel deelnemer aan de SLS, van het gereduceerde tarief van € 80,00 gebruik wilt maken, dient u op het inschrijfformulier aan te geven dat u lid bent (ook al bent u dat dus niet) en vervolgens onder “Opmerking” te melden dat u deelnemer aan de SLS Classic bent. iDEAL geeft u dan het juiste bedrag om te betalen.

Voor deelname aan DHRC-evenementen dient u zich er te allen tijde van te vergewissen dat uw voertuig tijdens het evenement wel WA-verzekerd is.


Uitslag

Expert
1.Albert Boekel - Remco LuksemburgAlfa Romeo Giulia163 pt.
2.Cees de Jong - Yolanda ZijlVolvo Amazon508 pt.
3.Maaike Spruijt - Peter SpruijtAlfa Romeo Spider530 pt.
Sport
1.Laurent le Guével - Sjaak SeversAustin Healey Sprite270 pt.
2.Alexander Leurs - Max LeursOpel Ascona339 pt.
3.Arjen Kuijten - Paul van den DonkPorsche 911398 pt.
Club
1.Edwin Roos - Rebecca RoosVolvo Amazon233 pt.
2.Bas van Dam - Nienke van DamDAF 55 Marathon428 pt.
3.Peter Dieleman - Simon van HoeveVolvo Amazon599 pt.
Moderne Club
1.Tom Verhaar - Peter SchwarzSaab 900 Cabrio2750 pt.

Programma:

 

09.00 – 10.00 Inkom, inschrijving voor de Clubklassers die de kaartleescursus willen volgen. Deelnemers in de Expert- en Sportklasse die de kaartleescursus niet volgen kunnen natuurlijk wat later komen. We zijn er de hele ochtend!
10.00 – 12.00 Kaartleescursus door Yolanda Zijl van bolletjepijl.nlAfbeeldingsresultaat voor bolletjepijl.nl

12.00 – 13.00 Buffetlunch
12.31 Start van de eerste equipe in de Expert-/Sportklasse en van de eerste equipe in de Clubklasse (deelnemers in de Clubklasse die de kaartleescursus volgen zullen we wat later starten, zodat ze wat meer tijd voor hun lunch hebben.)
15.30 – 17.00 Geplande finish van alle deelnemers (geplande finishtijd van de laatste deelnemer om 16.30 uur, plus een half uur uitloop.)
17.00 – 17.30 Uitleg door uitzetter Peter Rovers
17.30 Geplande prijsuitreiking en afsluiting.