Wegens succes verlengd: Limburgia toertochten

📁 Overig nieuws 🕔14.november 2020
Wegens succes verlengd: Limburgia toertochten

Afgelopen zomer was het Rally-Arrangement van Hotel-Gasterij Smeets al een groot succes. Deze is dan ook verlengd en zelfs tijdelijk in prijs verlaagd! Zo wordt het nog aantrekkelijker om coronaproof te genieten van een heerlijk uitje in de herfst en winter. Als rallyorganisator (René Smeets, Coppa d’Europa) en autoliefhebber kon het natuurlijk niet uitblijven dat Hotel-Gasterij Smeets haar eigen routes zou krijgen. Zodoende is er een uniek Limburgia-arrangement samengesteld, ideaal voor een uitstapje in eigen land. De kleinschalige Bed&Breakfast is ideaal gelegen in de midden-Limburgse havenplaats Maasbracht. Het pand zelf zit al generaties in de familie en was vroeger een smederij!

De drie prachtige autoroutes zijn uitgezet over de meest ondenkbare, afgelegen en spectaculaire “rally”weggetjes die Limburg rijk is. Uiteraard voeren de routes hoofdzakelijk over secundaire geasfalteerde wegen en door plaatsen, dorpjes en gehuchten waar u ongetwijfeld nog nooit van heeft gehoord. Zo ervaart u de leukste, meest verkeersluwe binnendoorwegen van Limburg en geniet u van het landschap, natuurschoon en de vele bezienswaardigheden langs de binnenlandse routes.

De volgende routes zijn voor u uitgezet:

 1. de Maasroute Zuid (tot aan Maastricht en terug) van 108,7 km
 2. De Maasroute Noord (tot aan Venlo en terug) van 150,4 km
 3. De Oostelijk Agrarische route door midden-Limburg tussen de Belgische en Duitse grens van 89,6 km.

De routeboekjes zijn voorzien van ingetekende overzichtskaarten schaal 1:50.000. Zo kan er in geval van routeafwijkingen of -blokkeringen weer gemakkelijk op de oorspronkelijke route teruggekeerd worden. Voor de liefhebbers van ouderwets kaartlezen bestaat er ook de mogelijkheid om de routes als ingetekende lijn op deze kaartfragmenten te rijden. Om het nog leuker te maken krijgt u een aantal interessante weetjes over de route en een aantal vragen mee die u kunt oplossen tijdens de rit.  Zodoende wordt er ook een stukje wedstrijdelement in gebracht, ter beoordeling of u daadwerkelijk overal bent geweest.

Bij aankomst wordt u vooraf persoonlijk ontvangen met Limburgse vlaai en onbeperkt koffie of thee. Tijdens de rit kunt u normaal gesproken genieten bij de vele horecalocaties gelegen langs de routes. Mochten deze nog gesloten zijn dan kan er voor vertrek een uitgebreid lunchpakket samengesteld worden in het hotel. Picknicklocaties zijn tevens duidelijk in de routebeschrijving aangegeven. Bij terugkomst bij Gasterij Smeets wacht natuurlijk een welverdiend drankje naar keuze bij de nabespreking. ’s Avonds kunt u indien mogelijk culinair genieten in één van de vele, goede (sterren-) restaurants aan de Maasbrachtse haven, of gebruik maken van de optie voor een diner in het hotel.

Het arrangement is nu tijdelijk te boeken voor slechts € 99,00 voor 2 personen en is inclusief:

 • Compleet routeboek
 • Ontvangst met Limburgse vlaai
 • Welkomstdrankje na toertocht
 • Overnachting in de voormalige smederij
 • Uitgebreid ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • CO2-compensatie van uw rit
 • Optioneel: lunchpakket(ten) à € 10,00

Het arrangement is rechtstreeks te boeken via de website www.hotelgasterijsmeets.nl, info@hotelgasterijsmeets.nl, en telefonisch via (00-31-)(0)475-464679. Verzeker uzelf van een uniek uitje, heerlijke nachtrust, en ongeëvenaard autorijplezier door de prachtige Limburgse natuur. Zo ontdekt u Limburg pas écht!

Deel dit artikel