Verslag Tour de Gazet: gezellige drukte

📁 Rallynieuws 🕔03.december 2014
Verslag Tour de Gazet: gezellige drukte

Op naar Dalfsen en eens kijken of die Green Meadow Porsche van Wytze van Leuveren te vinden is tussen al die mooie bolides. Met die groen-witte strepen was dat niet moeilijk, dus maar snel aan de koffie met krentewegge in het auberge ’t Asje. Een gezellige drukte en weer veel bekenden voorafgaand aan deze tweede Gazet. Deze auberge is ook de startplaats van de 7 Uren van Emmeloord op 20 juni, dus konden we de zaak mooi “verkennen”.

Een lastige pijlenrit in het eerste traject leverde ons, ondanks de snelle Porsche, al direct vier minuten tijd op, doordat wegen niet op de kaart stonden en alles in één richting moest worden bereden. Het volgende traject, een ingetekende lijn met barricades leverde geen probleem op. De barricades 4 en 5 waren wel heel simpel en juist dat maakt het weer moeilijk, immers bedoelt de uitzetter wat anders?

Op een mooi weggetje op de ingetekende lijn stonden twee bordjes met Q-zones i.v.m. wat boerderijen, maar we vonden er geen controle, dus nog maar een keer rijden….weer langs die boerderijen. De uitzetter had de controle vergeten, kijk dat kan ook.

De ochtend ging richting het oosten naar Hardenberg en wat deelnemers hadden een kortere route bij Sibculo gevonden dan de uitzetters, maar dat leverde voor de moederkaart geen probleem op. Dan niet de landsgrens over maar richting de lunchlocatie. We zeiden al tegen elkaar “op naar de rallykroket” en toen maakten we de enige fout van deze dag, een iets korter weggetje over het hoofd gezien.

Na de heerlijke lunch startten we met een traject met lijnstukken, dat ging goed al was het constant opletten geblazen. Daarna een punten/pijlen traject, ook weer prima te rijden. Dat er later enig verschil in het routeboek en uitleg zat leverde alleen enkele neutralisaties op.

Afsluitend met een blinde lijn in het donker. Eén tip voor de uitzetters: beloon een goede route! Immers men gaat een lus nog een keer rijden of er niet wat gemist is.

Een goede Gazet…de organisatie bedankt voor de mooie dag en voor ons natuurlijk de overwinning.

Jaap Jongman

(foto: Niko Bloemendal)

Deel dit artikel