Nogmaals de Evenementenregeling

0 reacties 📁 Overig nieuws 🕔07.december 2014
Nogmaals de Evenementenregeling

“Leuker kunnen we ’t niet maken. Wel makkelijker.” Wat ons betreft kan die slogan de prullenbak in en wordt hij vervangen door: “Leuker kunnen we ’t niet maken – en ook niet makkelijker.”

Wij dachten voor deelnemers aan de Rallyhappening, die mee wilden doen met een auto van nog geen 40 jaar oud, een prima oplossing gevonden te hebben door de Rallyhappening bij de Belastingdienst aan te melden als evenement. Die auto’s moeten namelijk, als de eigenaar aan de overgangsregeling deelneemt en slechts het kwarttarief van de motorrijtuigenbelasting betaalt, in de maanden december, januari en februari op stal blijven. Nemen ze echter deel aan een evenement, dan mogen ze naar, tijdens en terug van dat evenement de weg op. Dat hebben we ook groots aangekondigd in onze publicaties over de Rallyhappening.

Geen vuiltje aan de lucht dus, tot we onlangs geconfronteerd werden met een publicatie van de Stichting Vrijstelling Oldtimer. Die hebben haarfijn uitgezocht voor welke voertuigen de Evenementenregeling geldt en zijn tot de conclusie gekomen dat die wel van toepassing is op geschorste voertuigen, maar niet op voertuigen die in de overgangsregeling vallen. Die laatste kúnnen niet eens geschorst worden!

Hoe moeilijk kun je het maken?

Deel dit artikel

Geen reacties

Nog geen reacties!

Er zijn op dit moment nog geen reacties op dit bericht. Bent u de eerste?

Reageer op dit bericht

<

*