Tripteller app | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

Tripteller app

📁 Overig nieuws 🕔23.maart 2013
Tripteller app

Voor Android smartphones kwam ik een gratis app tegen die precies doet wat de meeste elektronische triptellers doen, niet meer en niet minder. De tripteller laat zich uiterst gemakkelijk bedienen. Hij werkt met de gps-satellieten die je ook gebruikt voor je navigatiesysteem. De app werkt zonder internetverbinding. Calibreren, dat je altijd moet doen met een tripteller die werkt via een aandrijving op je wielen, is niet nodig.

Hij heeft de volgende functies, precies wat je nodig hebt. Ik ben juist erg gecharmeerd van zijn eenvoud.

  1. twee telwerken, eentje voor de tussenafstanden en eentje voor de totaalafstand
  2. actuele snelheid en gemiddelde snelheid
  3. Voor- en achteruit tellen
  4. Bevriezen van de afstanden.

De app is te downloaden via de Google Play Store en heet GPS Tripmeter .

Waarschuwing 1: De app werkt alleen als je een goede satellietverbinding hebt. Iedereen die regelmatig een navigatiesysteem gebruikt weet dat dat niet altijd het geval is en het navigatiesysteem dan behoorlijk de weg kwijt kan zijn. Hij postioneert je dan bijvoorbeeld consequent een paar honderd meter parallel aan je werkelijke positie. Zeker in bergachtig gebied kan dat het geval zijn. Een (mechanische of elektronische) tripmeter die wordt aangedreven via de versnellingsbak of één van de wielen van de auto is nog steeds de meest betrouwbare meter.

Waarschuwing 2: De meeste rallyorganisatoren verbieden het gebruik van mobiele telefoons en navigatiesystemen tijdens hun rally. Het gebruik van deze app is daarom niet zonder meer toegestaan, je zou namelijk gemakkelijk kunnen schakelen tussen deze app en de navigatie-app die de meeste smartphones aan boord hebben.

Dat neemt niet weg dat deze app, zeker gezien zijn “prijs”, zijn nut kan hebben. Bijvoorbeeld voor beginners, die eens kennis willen maken met deze sport, maar nog niet direct een investering van enkele honderden euro’s willen doen in apparatuur. Ook voor uitzetters kan deze app zijn nut hebben.

Jacques Limpens