ROZ Classic 2013 | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

ROZ Classic 2013

📁 Rallynieuws 🕔10.maart 2013
ROZ Classic 2013

In de inleiding van het reglement stond nog, “De moeilijkheidsgraad zal echter voor zowel de Sportklasse als de Toerklasse toch wat lager worden gehouden.” Dat wordt door de deelnemers toch echt tegengesproken. In etappe1 hadden de winnaars al drie bordjes gemist en de helft van het deelnemersveld hadden er al veel meer dan 10 gemist. Ook de gemiddelde snelheid zou laag liggen, toch hadden 20 van de 50 classic sportklassers tijdstrafpunten.

Subtiele verschuivingen en puzzels op de mm2 zorgde ervoor dat er heel goed gemeten en gekeken moest worden. Een echte rit voor jonge scherpe ogen. Het doortrekken van een Y teken op de weg, een haaltje over een gele weg, betekende een snelle draai of een hele omweg. 

Zaterdag, met de start in Volendam,  was een lange dag een kleine 11 uur onderweg. Het was een mooie rit en de specials waren goed opgezet. Hier en daar hoor je wel het woordje neuzelen, maar dat weet je van de ROZ en daar moet je je op instellen.

Het leuke was veel marshalls in plaats van stempelcontroles, dat maakt een rit een stuk gezelliger  De oude kaarten bij de grensbenadering en de punten vrije route zorgde wel voor problemen. Nieuwe rijkswegen doorkruisen ook hier het land en blokkeren daarmee vele doorgangen. En als ik er hier niet door kan, waar dan wel?

John van Dam verloor een wiel en kreeg hulp van een boer. Het wiellager was kapot, even een nieuwe halen dus. Oh, waar woont u, ik breng u wel even. De boer vond het reuze gezellig en hielp met de onderdelen en een poelietrekker en John kon weer verder. Laat nu een kilometer voor de finish de uitlaat er onderuit vallen. Men neme de buis van een krik, drukt die in de uitlaat en zo houdt John Hollands glorie, zijn mooie Daf 55 op de weg. Hulde!

Dit leek nu echt een rit voor Joep Wanders maar hij werd verslagen door Arthur Denzler met Peter Dutman op de eerste plaats en  Jan en Thijs de Beus op de tweede plaats en op de derde plaats Cees de Jong en Jaap Verplanken. Proficiat heren.

Foto Dick Groen, www.autopics.nl