KLIP II | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

KLIP II

📁 Rallynieuws 🕔10.maart 2013
KLIP II

Ik heb met onze ritmeester Jacques Limpens de rit van Jack Fidder gecontroleerd. Met het Postillion hotel in het midden heeft Jack voor KLIP II twee routes uitgezet. Een Oostwaarts min of meer de Biesbosch in, maar u houdt de banden droog.

De eerste problemen laten niet lang op zich wachten. Mijn advies is, blijf niet te lang intekenen! We zagen bij KLIP I, equipes wel 20 minuten de tijd nemen om de route te construeren. Rally rijden is niet puzzelen, maar meer presteren onder tijdsdruk. U wordt bij deze KLIP  onderweg door Jack verrast met nieuwe puzzels. En dan kan uw mooie route overboord. Kortom snel globaal de route intekenen en op weg!

Er zit een regelmatigheidsproef in dus de navigator heeft alle tijd om de kaart te bestuderen. Weinig geknoei in de kaart, al kan deze wel van een wat oudere datum zijn.

Halverwege wipt u even bij het hotel langs en duikt u de kiltunnel in voor het westelijke deel van de route. Niet vergeten twee 2 euro munten meenemen voor de tol!

En dan ziet de kaart er weer zo bedrieglijk eenvoudig uit. Het is de polder “het Oudeland van Strijen”, kijk eens om uw heen naar het mooie landschap. De wegen zijn soms recht en lang, de chauffeur kan hier makkelijk tijd inhalen. Maar de navigator moet zijn concentratie niet verliezen want ook hier slaat Jack zijn slag.

Op een moment was ik niet blij met een hoek, die we gereden hadden. Mijn navigator zegt me altijd, als je verkeerd uitkomt ligt de oplossing achter ons. Dit keer niet dus, ik keek ernaar en zag het niet. Maar met twee ervaren navigatoren aan boord, reden wij keurig de juiste route. Dit is wel leerzaam om zo direct gecorrigeerd te worden. En nu bent u aan de beurt, jammer genoeg zonder de ritmeester op de achterbank, maar na afloop volgt de uitleg.

Bij de finish is uw eerste routekaart al uitgerekend door de rekenkamer en dit keer met vier man/vrouw zijn we snel klaar voor de prijsuitreiking. Nu nog een zonnetje en het wordt een fantastisch dag

Ook deze rit kan door NIET-DHRC leden worden gereden. Het kost iets meer zie www.dhrc.nl