KLIP V: “Een 8 op de Veluwe” voor nieuwe equipes een aangename kennismaking met de DHRC

📁 DHRC 🕔15.november 2015
KLIP V: “Een 8 op de Veluwe” voor nieuwe equipes een aangename kennismaking met de DHRC

Op zaterdag 14 november jongstleden werd in een werkelijk schitterende en deels volstrekt unieke omgeving door 30 teams meegedaan aan onze KLIP V “Een 8 op de Veluwe”. Deze extra KLIP is georganiseerd in samenwerking met het tijdschrift Classic Cars en was specifiek bedoeld voor onervaren equipes. Dat was ook (in positieve zin) te merken aan het deelnemersveld, dat louter uit Tourklassers en Startersklassers bestond, equipes met niet veel ervaring.

Zoals gewoonlijk bij onze KLIP’s en om het leeraspect te onderstrepen was er vooraf een minikaartleescursus en na afloop een live toelichting door één van de uitzetters, compleet met een volledig uitgeschreven “hoe had het gemoeten”-uitleg, om ook thuis nog wat van de rit te kunnen opsteken.

In de bosrijke omgeving van Hoenderloo op de Veluwe, reden de equipes over in prachtige herfstsferen aangeklede wegen en weggetjes, waarvan door sommige deelnemers niet werd verwacht dat ze zouden moeten worden bereden….zo mooi, zo uniek, zo onverhard. Een deel van de ochtendroute liep door het Park De Hoge Veluwe, dat bij uitzondering had ingestemd met een rally over het terrein van dit unieke nationaal cultureel erfgoed. Een zeer bijzondere mogelijkheid die evenzeer werd gewaardeerd.

De hele dag is vlotjes verlopen. De route was niet te moeilijk, maar toch leerzaam voor startende rallyrijders, het tijdschema ietsje strak (maar zeker niet té strak) en de toelichting van de speciaal aanwezige sportklassers om de starters een één-op-één uitleg te geven was nuttig en aangenaam.

Om half vijf was de prijsuitreiking. De winnaars, nog nooit deelgenomen aan een rally, bleken zowel in de ochtend als in de middag maar één foutje gemaakt te hebben; nummer twee idem maar met iets meer tijdoverschrijding.

We gaan als DHRC op deze weg door. Zó houden we de sport aantrekkelijk voor aanwas van nieuwe equipes. Ook organisatoren van grote rally’s besteden meer aandacht aan de jonge aanwas, met het instellen van een startersklasse voor échte beginners. De Omloop van het Oosten op zaterdag 9 januari is de eerste kans om het geleerde verder in praktijk te brengen.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Expert bestuurders Expert navigatoren Sport bestuurders2 Sport navigatoren2 Tour bestuurders Tour navigatoren

Lees meer