KLIP I | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

KLIP I

📁 Rallynieuws 🕔10.maart 2013
KLIP I

Na een heel druk bezochte kaartleescursus was nu de praktijk aan de beurt. De eerste KLIP dit jaar, uitgezet door Willem van Leeuwen, startte in restaurant Grevelingen bij Schouwen-Duiveland. Een prachtig gebied maar het eiland is al niet groot maar Willem zette het eerste traject uit in een klein gebied ten Zuid Oosten van Zierikzee met slechts 12 punten en pijlen en het tweede traject ten Noord Oosten van Zierikzee met 10 barricades. Met slechts twee hele kleine stukjes weg die waren weggehaald, een briljant stukje uitzetwerk.

In de sportklasse mistte men gemiddeld 10 controles en hoop tijdstrafpunten tijdens de regelmatigheidsproef met variabele snelheden. De tour had het vooral moeilijk met de tijd. Het was maar goed dat de regematigheidsproef maximaal 150 strafpunten opleverde want anders had de uitslag er anders uitgezien. De enige tip die ik kan geven, voor een chauffeur is 37,5 km/uur goed te rijden, geef hem/haar de tabel, zorg dat de tripmaster ook van hun kant goed is af te lezen. En vertel vooral geen lange verhalen want dat onthouden de chauffeurs toch niet, honderd meter van te voren aanwijzen daar rechts en daar schuin links, enz.

En oefenen baart kunst dus vaak doen. We zetten vier KLIP’s per jaar uit en Jacques Limpens, onze ritmeester, heeft al aangekondigd dit gaan we vaker doen.

Door de grote opkomst van 66 equipes duurde de start wat langer en ook de rekenkamer met drie man had het moeilijk. Twee derde waren tourklassers en die maken soms vreemde combinaties van de letters en dat kost meer tijd om na te kijken. We verhogen de volgende keer het aantal rekenmeesters naar vier dan zijn we echt om zes uur op weg naar huis.

Het was wederom gezellig en in Willem zie ik een nieuwe generatie topuitzetter groeien.

Het bestuur feliciteert Fred en Yvonne Hak en Jan Korfage en Hester Wensveen met hun eerste plaats in resp de sport en tourklasse!

Aad Lourens,redacteur

Fred en Yvonne Hak, winnaars KLIP I Sportklasse