ROZ Classic 2013


Uitslag

Sport
1.Peter Dutman en Arthur DenzlerAlfa Romeo Giulia Super 19710 pt.
2.Jan en Thijs de Beus Triumph TR3A 19590 pt.
3.Cees de Jong en Jaap VerplankenVolvo 123 GT0 pt.
Tour
1.Anneke en Dick van LieropAlfa Romeo GT 1600 Junior 19730 pt.
2.Ferry Flinterman en Jan VoskuijlMorris Mini 19710 pt.
3.Ben Vermeer en Peter SpruijtMercedes 350SL 19710 pt.

Programma: Beste (historiosche) Rallyrijder

De voorbereidingen van de jubileumeditie van de ROZ Classic zijn in volle gang.

De uitzetters hebben de route grotendeels bepaald. De hotels en restaurants zijn gereserveerd.

Het belooft een fantastisch evenement te worden weer helemaal rond de “Zuiderzee”.

Hoewel we nog ruim een half jaar te gaan hebben, wacht niet te lang met inschrijven.

Gezien de logistiek en hotelaccommodaties kunnen we helaas niet meer dan 100 equipes toelaten.

Het complete keurkorps van onze uitzetters is achter de schermen al maandenlang aan het bouwen aan deze unieke editie, waarbij vele plaatsen uit de ROZ historie zullen worden aangedaan.

Deze jubileum-ROZ zal veel van de kenmerken van de oude ROZzen hebben: de nodige uitdagingen voor bestuurder en navigator, lange dagen met veel kilometers.Maar nu met uitsluitend kaartlezen. Maar ook met recentere toevoegingen, zoals het succesvolle “ROZ rijtijden systeem” met bloktijden en diverse “Specials”.

Op zaterdag 2 maart gaan wij van start op een locatie vlak boven Amsterdam, dicht gelegen bij de “Zuiderzee” en via een koffiestop in den Oever trekken wij over de afsluitdijk naar Friesland voor de lunch bij Tjaarda Oranjewoud in Heerenveen.

De middag etappe brengt ons uiteindelijk in Almen, waar de deelnemers een gezamenlijk
diner en overnachting wordt aangeboden.

Aan het einde van de eerste dag hopen wij op een gezellige avond met de deelnemers, officials en organisatie, met vele goede verhalen van vroeger.

Zondag 3 maart vertrekt het deelnemersveld uit Almen westwaarts om, na een etappe van ca. 200 kilometer, in het begin van de middag te finishen bij een locatie centraal in Nederland.
Hier zal een lunchbuffet zijn en wordt tevens de prijsuitreiking gehouden.

 DIT WORDT EEN OUDERWETSE RONDE OM DE ZUIDERZEE OM NIET TE MISSEN

Meer gegevens en het online inschrijfformulier vind je op onze website:

www.rozclassic.nl

Met vriendelijke groeten,

Organisatiecomité  ROZ-Classic


Verslag: ROZ Classic

In de inleiding van het reglement stond nog, “De moeilijkheidsgraad zal echter voor zowel de Sportklasse als de Toerklasse toch wat lager worden gehouden.” Dat wordt door de deelnemers toch echt tegengesproken. In etappe1 hadden de winnaars al drie bordjes gemist en de helft van het deelnemersveld hadden er al veel meer dan 10 gemist. Ook de gemiddelde snelheid zou laag liggen, toch hadden 20 van de 50 classic sportklassers tijdstrafpunten.

Subtiele verschuivingen en puzzels op de mm2 zorgde ervoor dat er heel goed gemeten en gekeken moest worden. Een echte rit voor jonge scherpe ogen. Het doortrekken van een Y teken op de weg, een haaltje over een gele weg, betekende een snelle draai of een hele omweg.

Zaterdag, met de start in Volendam,  was een lange dag een kleine 11 uur onderweg. Het was een mooie rit en de specials waren goed opgezet. Hier en daar hoor je wel het woordje neuzelen, maar dat weet je van de ROZ en daar moet je je op instellen.

Het leuke was veel marshalls in plaats van stempelcontroles, dat maakt een rit een stuk gezelliger  De oude kaarten bij de grensbenadering en de punten vrije route zorgde wel voor problemen. Nieuwe rijkswegen doorkruisen ook hier het land en blokkeren daarmee vele doorgangen. En als ik er hier niet door kan, waar dan wel?

John van Dam verloor een wiel en kreeg hulp van een boer. Het wiellager was kapot, even een nieuwe halen dus. Oh, waar woont u, ik breng u wel even. De boer vond het reuze gezellig en hielp met de onderdelen en een poelietrekker en John kon weer verder. Laat nu een kilometer voor de finish de uitlaat er onderuit vallen. Men neme de buis van een krik, drukt die in de uitlaat en zo houdt John Hollands glorie, zijn mooie Daf 55 op de weg. Hulde!

Dit leek nu echt een rit voor Joep Wanders maar hij werd verslagen door Arthur Denzler met Peter Dutman op de eerste plaats en  Jan en Thijs de Beus op de tweede plaats en op de derde plaats Cees de Jong en Jaap Verplanken. Proficiat heren.

Foto Dick Groen, www.autopics.nl