ROZ Classic 2017

header-2017De opzet van de 54e editie van de ROZ Classic zal grotendeels overeenkomen met 2016. Dus weer een systeem met bloktijden en slechts n echte tijdcontrole, namelijk de finish. De start en finish zijn wederom bij Fletcher Hotel Steenwijk.

ROZ4

Route

De route gaat over de mooiste rustige weggetjes van Overijssel, Drenthe en zuidelijk Friesland. En zoals het er nu uitziet is ook in 2017 in de hele route van ongeveer 375 kilometer geen enkel verkeerslicht opgenomen! De eerste etappe zal vanuit Steenwijk via een zuidelijke lus richting Ruinen gaan, waar een uitdagende Special zal worden gereden. Daarna richting Hoogeveen voor de eerste korte rust (koffiestop c.q. sanitaire stop). In de eerste etappe zal ook een test worden opgenomen. Na de korte rust gaat etappe 2 verder oostwaarts waar de tweede special ligt te wachten in het prachtige gebied rond Dalen ten noorden van Coevorden. De lunch is evenals vorige keer bij Restaurant Moorman in Erp.

ROZ2

Na de lunch rijden we via een meer noordelijke route weer terug naar het westen. De derde etappe eindigt in Westerbork met weer een korte koffiepauze. Vlak voor Westerbork wordt de derde special gereden. De laatste etappe gaat via het schitterende gebied bij Diever en zuid Friesland weer terug naar Steenwijk.Natuurlijk in de laatste etappe ook weer een special. Als de traditie wordt voortgezet kan dat heel goed een pacenotestraject worden

ROZ1

Uitzetters van de route

De ROZ 2017 zal worden uitgezet door een zeer ervaren kwartet. De eerste etappe wordt uitgezet door Adrie Brugmans en de tweede door Jaap Daamen. Na de lunch neemt Gerard Heimerikx de derde etappe voor zijn rekening en Paul van Os brengt iedereen weer naar de finish.

ROZ3


Uitslag

Master
1.Harry Rupert - Rutger KwantVolvo Amazon 122 S92 pt.
2.Ad van der Werf - Bart den HartogPorsche 911105 pt.
3.Wytze van Leuveren - Jaap JongmanMG B GT110 pt.
Sport
1.Albert Ziengs - Arie KroezeBMW 2002 Turbo150 pt.
2.Jaap Beck - Joke BeckMG B GT153 pt.
3.Roderick Buijs - Pieter RosinghPeugeot 504 saloon196 pt.
Toer
1.Rob Koebrugge - Ad van BeurdenPorsche 912 156 pt.
2.Alex Kootstra - Chantal IJkelenstamAustin Mini Special166 pt.
3.Riny Verkuijlen - Rieta VerkuijlenAustin Mini190 pt.