KLIP III: "La Carrera Transisalania"

 

Uitzetter is Rutger Kwant, drievoudig Nederlands kampioen historische rally’s en uitzetter van de Miglia Daventria en van de Drie Provinciën Rally, die Rutger opnieuw samen met Jaap Jongman uitzet. KLIP III is daarom een goede oefening voor de DPR. U kunt dus kwaliteit verwachten. En wees gerust: u rijdt misschien niet op de meest recente kaart (die tegenwoordig kwalitatief veel minder zijn dan van een aantal jaren geleden), maar we zullen u niet op onderstaande kaart laten rijden.

De gebruikte systemen zijn ingetekende lijn met barricades, waarbij voor de Expertklasse stukjes van de ingetekende lijn “blind” kunnen zijn en punten met gekleurde stickers (à la Classic 500 Challenge en de Alzheimerrally). Geen zorgen wanneer u dat onbekend voorkomt, er is vóór de rit nog een minikaartleescursus van Maarten Peters die een en ander nog eens haarfijn uit de doeken zal doen.

De rit heeft in het eerste traject voor de Expert- en Sportklasse een regelmatigheidsproef.Nieuw is dat deelnemers gebruik maken van de Rallycheck-app op hun smartphone (iPhone of Android) voor het noteren van de routecontroles. Er staan dan ook geen controleborden meer langs de route. Er is al een aantal rally’s met dit fenomeen gehouden en de deelnemers waren over het algemeen erg enthousiast.  Maakt u zich geen zorgen, u wordt vooraf uitgebreid geïnstrueerd en het gebruik is zeer eenvoudig.

We zien u graag op 5 september bij – door alle Coronaperikelen – onze eerste rally van 2020. Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal equipes is beperkt tot 75 en we verwachten best een grote toeloop, nu er na al die maanden ook weer gerally’d kan worden.


Programma:

Tijden onder voorbehoud  
10:30 – 12:00 uur: Ontvangst en documentencontrole;
11:00 – 12:15 uur: Facultatieve minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners;
12:15 – 12:30 uur: Welkom door de voorzitter en briefing door de uitzetter Rutger Kwant;
12:31 uur: Start van de Expertklasse en aansluitend van de Sportklasse;
12:31 uur: Start van de Clubklasse en aansluitend van de Moderne Clubklasse;
15:30 – 16:30 uur: Geplande finish van alle deelnemers;
16:30 – 17:00 uur: Mondelinge uitleg met lichtbeelden door de uitzetter;
17:00 – 17:30 uur: Prijsuitreiking en afsluiting.