KLIP IV 2011: Met Bommel door de Waard


Uitslag

Tour
1.Thor Hendriks / Jona GeersAlfa Romeo Giulia 1600 Super 19720 pt.
2.Reinier van Beest / Ramon PeekAlfa Romeo Giulia GT Junior 19670 pt.
3.Peter Römer / Brigit Römer-MenkenVolkswagen Kever 1302 19710 pt.
Sport
1.Roger van Keulen / Sytze de Bok Saab 96 Sport 19630 pt.
2.Herman van Oldenmark / Ton DrostDatsun 240 Z 19710 pt.
3.Maarten van Lith Yolanda ZijlMG B 19660 pt.

Programma: KLIP IV - Met Bommel door de Waard

De laatste KLIP van 2011 mag u niet missen! Met dezelfde opzet als de ‘ABC-Rally’, een even mooie route als de ‘7 uren van Emmeloord’ en net zo veel uitdaging als de ‘Classic Gelderlandrit’, voldoet KLIP IV aan uw hoogste verwachtingen. 
Start- en finishlocatie is het Apollo Hotel te Zaltbommel, vlak naast de A2 en midden in de Bommelerwaard, dus het ideale startpunt voor een lekkere, leerzame rijmiddag.

Uitzetters Jack Fidder en Oscar Uhlhorn hebben er een bijzondere rit van gemaakt. Tour- en Sportklasse zullen de hele middag door elkaar zwermen. Dit betekent dat elkaar volgen totaal geen zin zal hebben. Zelf de juiste route vinden en goed opletten is het devies want voor je het weet heb je je eerste strafpunten binnen. De Sportklasse krijgt enkele hoogwaardige uitdagingen te verwerken, terwijl de Tourklasse een lekkere rijmiddag tegemoet gaat met voldoende uitdagingen om een eerlijk klassement te garanderen. 

De Bommelerwaard leent zich uitstekend voor een KLIP van formaat. Met ruim 100 kilometer voor de wielen mijden we de snelwegen en rode wegen en beperken ons tot de kleine weggetjes. Systemen als punten/pijlen kortste route, routebeschrijving op de kaart, ingetekende lijn met barricades en nog een aantal verrassingen maken deze KLIP zeer compleet. De uitzetters hebben ervoor gekozen het aantal kaartmanipulaties tot een minimum te beperken. Het natuurlijk verloop van de wegen in dit gebied garandeert dat er voor de navigator voldoende uitdagingen overblijven. Deze rit is ook uitgezet met de bestuurder in het vizier. Het wordt dus een KLIP waar de navigator zijn tanden in kan zetten maar waar de bestuurder ook van zal genieten. En zelfs aan zijn klassieke auto hebben we gedacht door het onverhard te mijden. 

We zien u graag op zondag 20 november bij KLIP IV. Voorafgaand aan de KLIP kunt u tijdens de minicursus een uitleg volgen over de gebruikte systemen en het kaartlezen in het algemeen. 

De inschrijving voor KLIP IV opent op 25 september 2011 en u kunt zich inschrijven via de DHRC-website. Er is een maximum van 75 equipes, dus schrijf snel in. En nu maar duimen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en de Bommelerwaard niet van een winters jasje voorzien!

Voorlopig programma zondag 20 november:

  • 10.15 uur: opening documentencontrole en koffie of thee voor de deelnemers. 

  • 10.45 – 11.15 uur: minicursus kaartlezen voor absolute beginners: uitleg over de principes van het kaartlezen en de gebruikte kaartleessystemen. 

  • 11.15 uur: welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetter. 

  • 11.45 uur: gezamenlijk lunchbuffet. 

  • 12.31 uur: start eerste equipe. 

  • ± 15.30 uur: geplande finish eerste equipe. 

  • 17.00 uur: uitleg van KLIP IV en aansluitend prijsuitreiking.


Verslag: Toelichting van de uitslagen voor de equipes van KLIP IV

Foto’s van KLIP IV: zie www.autopics.nl (foto Dick Groen)

Toelichting voor de TOUR-equipes van KLIP IV

Hierbij dan eindelijk de beloofde uitslag, nu ook inclusief alle werkelijke passeertijden.

Vlak na de prijsuitreiking zondag bleek dat er een equipe was met 0 fouten: Thor Hendriks en Jona Geers. Juist bij deze equipe was er een fout gemaakt, die er tijdens de eindcontrole in de rekenkamer doorheen geglipt is. We hebben de fout meteen hersteld en Thor en Jona een uitdraai met de verbeterde uitslag mee naar huis gegeven.
Deze vergissing was een aanleiding om alle kaarten nog eens goed na te kijken. We hebben hier een daar een neutralisatie toegepast en een alternatieve route anders beoordeeld. De ranglijst is echter nauwelijks veranderd. De grootste verschuiving is het gevolg van het invoegen van een nieuwe superwinnaar.

We hebben als DHRC besloten dat in deze KLIP de eerste vier koplopers een trofee krijgen. We zullen zorgen dat Thor en Jona hun trofee krijgen. De equipes Reinier van Beest/Ramon Peek, Peter Römer/Brigit Römer en René Hoekzema/Gerwin Zandman mogen hun trofee uiteraard behouden en krijgen van ons een nieuw plaatje toegestuurd.

Hieronder geven we nog een korte toelichting op de neutralisaties door de uitzetters en rekenkamer.

TRAJECT 1:
Het over het hoofd geziene kleine weggetje bij punt 8 was al gecorrigeerd tijdens de KLIP (de stC. R Z was eigenlijk fout, maar is geneutraliseerd; neutralisatie = of je hem nu wel of niet hebt, het wordt niet fout gerekend).
De verdwenen controle Z speelde bij de Tourklasse geen rol, maar heeft de rekenkamer wel veel energie gekost. Wellicht ten koste van uw klasse.

TRAJECT 2:
De alternatieve routes bij barricade 2 hebben maximaal 2 strafpunten opgeleverd.
En wat zonde van de onnodige strafpunten ten gevolge van de snelheidscontrole bij Zuilichem, die met name in de Tourklasse veel waarschuwingen en strafpunten opleverde. Bij de grote ritten wordt er vrijwel altijd op snelheid gecontroleerd in 30/50 km-zones en Q-zones, dus houd daar in het vervolg wel rekening mee.

Uit de reacties bleek dat de KLIP weer zeer positief gewaardeerd is. Wij vonden het ook een goed doordachte, zeer leerzame KLIP met een groot aantal inventieve vondsten. Nogmaals dank aan Jack en Oscar.

We zien jullie graag terug op de Rallyhappening en bij de eerste KLIP van 2012 en sorry dat het zo gelopen is.

Hartelijke groet,
Jaap & Joke,
wedstrijdleider en organisatie KLIP IV


Toelichting voor de SPORT-equipes van KLIP IV

Hierbij dan eindelijk de beloofde uitslag, nu ook inclusief alle werkelijke passeertijden.

We hebben alle kaarten nog eens goed doorgespit, met name omdat rond de prijsuitreiking duidelijk werd dat er iets behoorlijk mis was met de zeer cruciale controle Z. De ÊZ – die verdwenen bleek te zijn – heeft voor circa de helft van het veld een behoorlijk verschil opgeleverd. En hier en daar hebben we een alternatieve route anders beoordeeld. Maar de uitslag is nu wel eerlijk en foutloos.

We hebben als DHRC besloten dat in deze KLIP de eerste vijf koplopers een trofee ontvangen. We zullen zorgen dat ook de equipe Herman van Oldenmark/Ton Drost (gestegen van plaats 6 naar 2) en de equipe Peter Segers/Erik Hartman hun trofee krijgen. De winnaar blijft Roger van Keulen met Sytze de Bok. De equipes Maarten van Lith/Yolanda Zijl en Jerry Perquin/Anita Perquin mogen hun trofee uiteraard behouden en krijgen van ons een nieuw plaatje toegestuurd.

Hieronder geven we nog een korte toelichting op de neutralisaties door de uitzetters en rekenkamer.

TRAJECT 1:
De alternatieve routes bij barricade 2 hebben maximaal 2 strafpunten opgeleverd.

TRAJECT 2:
De keerlus bij de Y-paal in de buurt van pijl 4 heeft een neutralisatie van de combinatie JG opgeleverd.
Het over het hoofd geziene kleine weggetje bij punt 7 was al gecorrigeerd tijdens de KLIP (de stC. R Z was eigenlijk fout, maar is geneutraliseerd).
De verdwenen controle Z heeft veel verschillen opgeleverd. We hadden te laat door dat er wel iets heel erg mis moest zijn met die Z. De uitslag was toen al bekend gemaakt. De bevestiging kwam later.

Uit de reacties bleek dat de KLIP weer zeer positief gewaardeerd is. Wij vonden het ook een goed doordachte KLIP met een groot aantal inventieve vondsten. Nogmaals dank aan Jack en Oscar.

We zien jullie graag terug op de Rallyhappening en bij de eerste KLIP van 2012 en sorry dat het zo gelopen is.

Hartelijke groet,
Jaap & Joke,
wedstrijdleider en organisatie KLIP IV