Alzheimer Rally 2017

De Alzheimer Rally 2017 in het kort.

(St)rijdt mee tegen de ziekte van Alzheimer. De Alzheimer Rally is een benefietrally met als doel een zon groot mogelijke opbrengst te genereren voor het onderzoekscentrum van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam. Door deel te nemen werkt u niet alleen mee voor dit goede doel maar geniet u van een dag rijplezier met gelijkgestemden. De Alzheimer Rally is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de Tulpenrallye. Kortom; u moet er gewoon bij zijn!

 • Start centraal in Nederland;
 • Drie klassen om in deel te nemen;
 • Alles is inclusief;
 • Maximaal 150 equipes aan de start;
 • Zakelijke inschrijving mogelijk;
 • Professionele service onderweg.

Uitnodiging voor de zesde editie van de Alzheimer Rally

Wij nodigen u van harte uit mee te rijden. De editie van 2016 bracht het geweldige bedrag van maar liefst 69.000,00op. Daarmee steunen wij onderzoeksprojecten van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam.

Voor wie?

 • Bijzondere autos: natuurlijk klassiekers, maar ook cabrios en sportautos, ongeacht het bouwjaar.
 • Ook vintageautos met een bouwjaar van voor 1950 zijn meer dan van harte welkom. De best geklasseerde vintageauto in elke klasse wint sowieso een prijs.

Wat kost het?

 • Het inschrijfgeld bedraagt 550,- per equipe waarbij alles, vanaf de koffie bij de start tot en met de koffie na het diner, is inbegrepen, inclusief alle drankjes en vanzelfsprekend alle rallybescheiden en uw bijdrage aan dit goede doel.
 • Voor een zakelijke inschrijving betaalt u 1.000,- inclusief een advertentie op A5-formaat; 1.500,- inclusief een advertentie op A4-formaat.
 • Ook kunnen wij u diverse mogelijkheden voor een sponsorpakket aanbieden. Neem hiervoor contact op met Jan de Beus, telefoon 0653 707 865 of 0318 511 778 of stuur hem een mail: jjdebeus@hotmail.com.

Wat krijgt u ervoor terug?

 • Met uw deelname steunt u op de eerste plaats het goede doel: het VUmc Alzheimercentrum.
 • Maar u krijgt er ook een dag rijplezier met gelijkgestemden voor terug. Tussen de meest tot de verbeelding sprekende klassiekers: van Alvis tot Bugatti, van Bentley tot Ferrari, van Aston Martin tot Jaguar.
 • En u meet zich met de top van de Nederlandse historische rallyrijders. Want in 2017 hebben we opnieuw een Expertklasse, een Sportklasse en een Toerklasse.
 • Daarmee biedt de Alzheimer Rally een uitstekende gelegenheid om te netwerken en is het tevens een prima oefening voor deelnemers aan de Tulpenrallye.

Er kan gereden worden in drie verschillende klassen:

 • De Expertklasse voor de zeer ervaren equipes, die weten waar ze mee bezig zijn, een geweldige uitdaging. De Expertklasse is voor topnavigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt.Het niveau is ook vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimer Rally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen.
 • De Sportklasse voor equipes met ervaring, maar die de Expertklasse nog een trapje te hoog vinden. Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Deze klasse is eveneens geschikt voordeelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Tourklasse.
 • De Toerklasse, geschikt voor beginners of equipes die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, maar ook in deze klasse is er voldoende competitie. In de Toerklasse wordt gereden volgens het bol-pijlsysteem, routebeschrijving en pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000. Verdwalen is vrijwel niet mogelijk. Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto!
 • Vintageautos: er is geen aparte klasse voor vintageautos. Je kunt dus voor iedere klasse met een vintageauto inschrijven, maar er zijn prijzen voor de best geklasseerde vintageauto in iedere klasse. Autos gebouwd voor 1950 hebben automatisch de vintagestatus en krijgen een speciale parkeerplaats bij start en finish

Vintageauto

Kortom: daar wilt u bij zijn!

Start- en finishlocatie

Bilderberg Rsidence Groot Heideborgh in Garderen op de Veluwe.

Wilt voor en/of na de rally overnachten?

Heerlijk tot rust komen in de natuur met alle ruimte om te wandelen en te fietsen of gewoon uit te rusten. Dat begint al bij de oprit waar de schapen vaak vlak naast grazen. Bij Rsidence Groot Heideborgh in Garderen bent u even weg van het alledaagse. In een omgeving waar we modern en klassiek combineren biedt Rsidence Groot Heideborgh u 84 warme, comfortabele en vooral ruime suites aan. In ons la carte restaurant vindt u dagelijks wisselende drie- of vier-gangen diners gemaakt met seizoensgebonden producten. En na een lange dag in de frisse lucht kunt u heerlijk tot u zelf komen in ons Clarins Beauty & Wellness salon. Of het nou gaat om een schitterende fietstocht of de wijze waarop u uw koffie het liefst heeft in de ochtend, bij Rsidence Groot Heideborgh doen we er alles aan om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

U kunt uw kamerreservering op het inschrijfformulier aangeven

Wilt u voor, of na de rally in Rsidense Groot Heideborgh overnachten dan kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven.

Reguliere suite

Onze reguliere hotelsuite (34 m2) is sfeervol ingericht. Naast twee enkele bedden is deze hotelkamer voorzien van telefoon, flatscreen TV, kluis, draadloos internet, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met ligbad, douche in het bad, fhn en toilet. Daarnaast beschikt deze hotelsuite over een Frans balkon, met uitzicht op de fraaie bossen van de Veluwe.
Enpersoons bezetting 115,00 per nacht
Tweepersoons bezetting 130,00 per nacht
inclusief ontbijt.

Wilt u zeker zijn van een plaats op de deelnemerslijst? Schrijf dan snel in, we laten maximaal 150 autos toe.
Wij zien u graag (weer) aan de start verschijnen.

Het organisatiecomit:
Martin Roosenboom, Jan de Beus en Frans Diepeveen

 


Programma:

Woensdag 21 september 2016

Wereld Alzheimerdag
Opening inschrijving zesde Alzheimer Rally.

Zaterdag 1 april 2017

Publicatie definitief bijzonder Reglement op onze website.

Sluiting inschrijving zesde Alzheimer Rally of zoveel eerder wanneer het maximum van 150 equipes bereikt is.

Woensdag 5 april 2017

Publicatie voorlopige startlijst.

Maandag 10 april 2017

Verzenden acceptatiebrief per e-mail naar het mailadres van de inschrijver.

Vrijdag 21 april 2017
08:00 uur Ontvangst van de eerste deelnemers en is de inschrijftafel geopend
09:01 uur Start eerste equipe voor sectie 1 in de Expertklasse
12:15 uur Aankomst eerste equipe voor de lunch
13:00 uur Start eerste equipe voor sectie 2 in de Expertklasse
16:15 uur Finish eerste equipe
17:00 uur Borreltijd met hapjes en drankjes
18:00 uur Dankwoord door Prof. dr. Philip Scheltens, directeur VUmc Alzheimercentrum
18:15 uur Aanvang walking dinner en aansluitend prijsuitreiking
20:30 uur Afsluiting