4e Alzheimer rally

De Alzheimer Rally wordt in 2015 voor de vierde maal gehouden en wel op vrijdag 17 april. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een daverend succes. De laatste editie bracht maar liefst 131 equipes aan de start met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeos, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek maar ook modern.

Evenals vorig jaar is de start en finish bij chateauhotel en -restaurant de Havixhorst in De Schiphorst, nabij Meppel. De zeer positieve reacties van deelnemers over deze fraaie en plezierige locatie hebben ons doen besluiten graag weer terug te komen.

DE ROUTE

Ging de route vorig jaar zuidelijk en oostwaarts, in 2015 gaan we noordelijker en rijden we voor het grootste deel in de provincie Drenthe. Onze uitzetter en wedstrijdleider Martin Roosenboom heeft voor u de mooiste wegen en weggetjes geselecteerd. U zich zult verbazen over de rust die hier te vinden is en wij zijn ervan overtuigd dat u de meeste weggetjes nooit eerder gereden heeft.

De lunch genieten we bij restaurant De Warrel een mooie uitspanning net buiten Westerbork. Bij mooi weer natuurlijk op het terras.

TWEE KLASSES

Equipes kunnen inschrijven in de Sportklasse, voor ervaren deelnemers of in de Tourklasse voor minder ervaren of beginnende deelnemers en is voor deze klasse zeer eenvoudig gehouden.
De Sportklasse is een serieuze aangelegenheid en biedt ook voor de ervaren equipes voldoende uitdaging om de uitzetter te verslaan. In de Tourklasse wordt gereden volgens het Bol-pijl systeem, routebeschrijving en pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000.


AUTO

Er kan deelgenomen worden met bijzondere autos, klassiekers, cabrios en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn.


SERVICE

Tijdens de gehele rally zijn twee professionele serviceteams onderweg om u te assisteren in geval van pech. BAS Autoservice uit Lichtenvoorde en Classic Job uit Dalfsen. In de meeste gevallen zullen zij u weer op weg kunnen helpen.