Inschrijving Tartan Classic 2023 geopend

📁 Rallynieuws 🕔11.januari 2023
Inschrijving Tartan Classic 2023 geopend

In de afgelopen week konden deelnemers aan de eerder wegens corona-maatregelen geannuleerde edities zich met voorrang aanmelden voor de eerste editie van dit unieke evenement van de ervaren SLS-organisatie. Er zijn maximaal 80 deelnameplaatsen, de inschrijving is nu voor iedereen geopend. De organisatie meldt het volgende:

Eindelijk is het zo ver, een langgekoesterde wens van de SLS-organisatie gaat in vervulling: het is gelukt een vijfdaagse klassieke rally te organiseren in Schotland! Na uitstel in 2020 en afstel in 2021 hebben wij niet stil gezeten en hebben wij onze lang gekoesterde wens verder uitgewerkt: het organiseren van een geheel nieuw evenement met nog meer aandacht voor elkaar, de omgeving en – natuurlijk – een prachtige route in een volledig nieuw gebied.

Begin februari 2020 zijn wij voor het eerst en in 2022 nogmaals gezamenlijk voor verkenning in Schotland geweest en de omgeving is werkelijk fantastisch. Tijdens het evenement zullen deelnemers echt kennis maken met Schotland en worden verrast door bijzondere locaties en activiteiten.

De route voert door de mooiste delen van Schotland en loopt langs Loch Lomond, Glencoe, Loch Ness en uiteraard de Highlands. Onderweg stoppen we steeds op echt bijzondere locaties: wat denkt u van koffie in een textiel molen uit 1820 of een lunch in het decor van de James Bond film Skyfall, een whisky-proeverij en slapen in een hotel dat eens een kasteel was? We zijn druk bezig met de definitieve invulling van het programma en we zorgen ervoor dat in het tijdschema voldoende ruimte is voor gezelligheid en onderling contact.

Uiteraard gaan wij niet voorbij aan de rijke Engelse en Schotse autosporthistorie. Een echte Schotse Hillclimb zal niet ontbreken, we zijn in gesprek met een prachtig circuit en de finish van de Tartan Classic is voorzien in het Jim Clark Museum. In het routeboek zult u een mengeling aantreffen van bekende én nieuwe navigatietechnieken waarvoor wij samenwerking hebben gezocht met Schotse rally organisatoren.

Deelnemen aan de Tartan Classic is geschikt voor alle soorten rally-rijders, van nieuwkomers tot meer ervaren en/of competitieve equipes. Deelnemende equipes vertrekken met de nachtboot op dinsdag 27 juni 2023 en varen in de nacht van zondag op maandag weer terug.

Leuke navigatiesecties, uitdagende regularities, testjes op historische locaties, prachtige wegen en vergezichten, topverzorging (volgens Britse standaard) en een aantal bijzondere Schotse ‘experiences’: een schets van dag tot dag van de Tartan Classic 2023 en de mogelijkheid tot inschrijven, vindt u op www.tartanclassic.nl!

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten