69e editie Tulpenrallye van 7 tot 13 mei 2023 van Vichy naar Valkenburg

📁 Rallynieuws 🕔09.januari 2023
69e editie Tulpenrallye van 7 tot 13 mei 2023 van Vichy naar Valkenburg

De 69e editie van de Tulpenrallye start op zondag 7 mei in Vichy in de Auvergne in Frankrijk. De route brengt de deelnemende equipes via een route van ruim 2.500 kilometer in 6 dagen naar de finish bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg (NL). De inschrijving, voor equipes met auto’s die zijn gebouwd voor 1 januari 1973, is inmiddels geopend. Er kan worden ingeschreven in de Expertklasse voor deelnemers met veel rally-ervaring, in de Sportingklasse voor equipes met enige rally-ervaring en in de Touringklasse voor bestuurders en navigatoren met geen of beperkte rally-ervaring. Daarnaast kan worden ingeschreven in de Veteransklasse, voor equipes die graag een wat minder uitdagend programma rijden. In alle klassen zijn nog een aantal startplaatsen beschikbaar, en geïnteresseerde equipes kunnen zich aanmelden via de website www.tulpenrallye.nl of contact opnemen met rallyoffice@tulpenrallye.nl.

Vichy maakte eerder onderdeel uit van de route van de Tulpenrallye, zowel als startplaats en als etappeplaats. De stad ademt een art deco sfeer uit en de deelnemende equipes zullen zich op zondag 7 mei verzamelen op de Place des Sources dicht bij de warmwaterbronnen waaraan de stad een belangrijk deel van haar bekendheid ontleent. Op de zondag van de start zullen de equipes een route rijden in de Alliers regio en ’s avonds komen de equipes bij elkaar voor de cocktailparty met alle deelnemers en officials en het eerste diner van de 69e Tulpenrallye in het karakteristieke Palais des Congrès van Vichy.

De route van deze editie van de Tulpenrallye zal opnieuw uitdagend zijn, met een goede balans tussen opdrachten voor de bestuurder en kaartleesuitdagingen voor de navigator. De eerste dag van de rally zal bestaan uit een grote lus waarbij de deelnemers ’s avonds weer terugkomen in Vichy. Op de daarop volgende dagen worden routes gereden naar Beaune, Troyes (hier wordt ’s avonds de avondetappe voor de Expertklasse verreden) en Nancy, waarna de deelnemers op vrijdag 12 mei in Luxemburg verblijven. Van daaruit start op zaterdag 13 mei de laatste etappe naar de finish in Valkenburg, via een route door Luxemburg, België en Duitsland.

De finish is dan op zaterdag 13 mei bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Hier zullen alle deelnemers in de loop van de middag worden ontvangen met de traditionele bossen tulpen op de voorruit van de klassieke auto’s en haring en tulpenvodka voor de equipes. ’s Avonds is vervolgens in het Paviljoen van Chateau St. Gerlach het slotdiner en de feestelijke prijsuitreiking, waarbij de winnende equipe op de klanken van Simply the Best nog eenmaal het podium op zal rijden om de Coupe Rallye des Tulipes in ontvangst te nemen.

De regio rondom Vichy biedt veel mogelijkheden voor mooie en uitdagende routes en uitzetters Jan en Erwin Berkhof zijn daarom bijzonder blij met het feit dat daar een hele dag kan worden verreden, en de rallykaravaan na afloop van de eerste dag weer terugkeert in Vichy. De etappeplaatsen van de andere dagen liggen dit jaar niet zo heel ver van elkaar, en dat betekent dat iedere dag een route wordt gereden die goed in balans is en voldoende uitdagingen biedt aan bestuurder en navigator. In de 2022-editie is voor het eerst gewerkt met etappes die gemiddeld een uur per dag korter waren dan de jaren daarvoor, en op basis van de positieve feedback van veel deelnemers daarover zal dit in 2023 worden gehandhaafd.

Op zaterdag 22 april wordt de Proloog voor de 69e Tulpenrallye verreden. Hier ondergaan de deelnemende auto’s de conformiteitscontrole en handelen de deelnemers de laatste administratieve zaken af. Tevens wordt op deze dag de Tulpenrallye Training aangeboden, om de equipes een laatste kans te bieden om de navigatievaardigheden voor de start op te frissen.

Detron, Hiscox, State of Art en Vredestein zijn de Partners van de 69e Tulpenrallye en het evenement wordt daarnaast ondersteund door een groot aantal sponsors. De Tulpenrallye ondersteunt in 2023 de Stichting DON Diabetes Onderzoek Nederland.

Etappeplaatsen:

Zondag 7 mei 2023                Vichy

Maandag 8 mei 2023             Vichy

Dinsdag 9 mei 2023               Beaune

Woensdag 10 mei 2023         Troyes

Donderdag 11 mei 2023        Nancy

Vrijdag 12 mei 2023               Luxemburg

Zaterdag 13 mei 2023             Valkenburg

Inschrijven:

Het inschrijfgeld bedraagt 3.375 Euro per equipe en alle details met betrekking tot de inschrijving en het programma zijn te vinden in het reglement op de website van de Tulpenrallye.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer