Versoepeling coronamaatregelen: wat kan weer?

📁 Droogritten, Rallynieuws 🕔09.mei 2020
Versoepeling coronamaatregelen: wat kan weer?

Nu de overheid voorzichtig start met versoepeling van de coronamaatregelen, gloort er weer een sprankje hoop bij de liefhebbers van de klassieke rallysport. Echte wedstrijden zijn sowieso tot minimaal 1 september verboden, maar individueel een ritje rijden met je klassieker wordt langzamerhand weer mogelijk. Bedenk daarbij wel dat het nog steeds niet is toegestaan met meerdere personen in één auto te zitten, als die niet tot je gezin behoren.

Diverse organisaties (geleid door bekenden uit de klassieke rallywereld) bieden uiteenlopende mogelijkheden aan om er weer – individueel – op uit te trekken met je klassieker. Dat gaat van het rijden van een bestaande kaartleesrally (dus echt navigeren, en met virtuele controles onderweg) tot het rijden van een toertocht door een aantrekkelijk landschap, inclusief een overnachting.

Op https://dutchrallyevents.nl/rally-4-two (Maarten van Lith) vind je bestaande rallyroutes in een semi digitaal jasje.

Op https://redrive.app/ (Willem van Leeuwen, Valentijn de Jong) vind je kaartleesrally’s, toerritten, routes en droogritten.

Op https://www.hotelgasterijsmeets.nl/nl/arrangementen (René Smeets) vind je een toertochtarrangement met keus uit drie spectaculaire routes door Limburg, inclusief overnachting, ontbijtbuffet, lunchpakket en aangekleed drankje na afloop. Voor de liefhebbers van “ouderwets” kaartlezen kunnen de routes ook als ingetekende lijn op kaartfragmenten met een schaal van 1:50.000 gereden worden.

 

Let op: houd je bij deelname altijd aan de richtlijnen van het RIVM!

Deel dit artikel