Verslag Tour de Gazet van Piet en Martijn Mozes

📁 Rallynieuws 🕔06.december 2013
Verslag Tour de Gazet van Piet en Martijn Mozes

Dit jaar voor het eerst op de markt: een nieuwe kaartleesrit “Tour de Gazet”. Uitgezet door Gijsbert van Rooijen en Peter Leenders, met de nodige hulp van vele anderen, want zoiets doe je niet met z’n tweeën. Na het nodige ‘zullen we wel of zullen we niet’ besloten we ons in te schrijven voor dit ritje in de Achterhoek.

Helaas, na onze aanmelding te hebben gemaild bleek dat al 80(!) equipes ons voor waren geweest en dat er voor ons geen plek meer was (alleen op de reservelijst). Onze teleurstelling was groot, dit zijn we niet gewend. Achteraf bleek dat de organisatie ook peentjes had gezweet, want op zoveel deelnemers hadden ze niet gerekend. Gelukkig echter kregen we, na tussenkomst van andere rallyvrienden (waarvoor dank) en het nodige geschuif met geld boven en onder de tafel een week later het bericht dat we toch mee mochten doen, als één na laatste team.

Dit leek een nadeel, maar als je eerst uit Scharnegoutum moet komen en daarna de auto op moet pikken op de zaak in Heerenveen dan is het een voordeel, want je kunt de tijd wel gebruiken om op tijd te arriveren in Hotel Restaurant Bon’Aparte te Lochem. Dus om 06.00 uur eruit en op pad. We waren nog net op tijd bij de documentencontrole met een speling van 3 minuten.

Na de start om 09.49 uur in de sportklasse begonnen we met etappe 1 (pijlen en punten kortste route). Hier zagen we een wegverlegging over het hoofd en misten we de W, ook reden we (uiteraard onbedoeld) een stukje tegengesteld en misten we de S. Hierna bleek een weg niet berijdbaar en moesten we  keren; het vervolg werd niet goed opgepikt en daardoor misten we de Y. Uiteraard waren we ons nog niet bewust van onze fouten en kregen we ingetekende lijn met barricades voorgeschoteld. Hier misten we één controle (T) waarna we doorgingen met traject 3 (grensbenadering) en dit allemaal voor de lunch! Ook deze had plaats in Hotel Restaurant Bon’Aparte. De eerste tussenstand was inmiddels ook bekend en viel niet mee: 5 controles gemist, dit moest anders!

Het eerste middagtraject bestond uit een traject pijlen en punten kortste route. Bij punt 9 leek de weg rechtdoor te gaan terwijl deze op de kaart overging in een fietspad (waar hebben we dat eerder gezien?). Dat mocht uiteraard niet bereden worden, omrijroute geconstrueerd maar die bleek ook niet berijdbaar, de volgende ook niet waardoor er te ver werd omgereden en we de letter Q noteerden. Fout dus.

Traject 2 was weer grensbenadering, wat toch altijd leuk is. Er moest hier echter een driehoekje worden gereden, maar er ontbrak een weg waardoor we de grens over moesten. Hierna pikten we de route niet goed op en misten de R.

We kwamen aan in het donker rond half zes. (Bijna) iedereen was al binnen voor een drankje, waarna een uitstekend stamppot buffet werd opgediend, erg gezellig allemaal.

Totdat de uitslag kwam… ‘s middags weer vier controles gemist met als uitslag een 13e plaats (hier hebben we waarschijnlijk de uitnodiging voor het schrijven van dit stukje aan te danken).

Al met al een goed georganiseerde rit, mooie routes en met een tijdschema wat goed te doen was, en een prima lunch en buffet als einde van een mooie dag.

Tot volgend jaar!

(Foto: Niko Bloemendal)