Verslag Happy MidSummer Drive 2014

📁 Rallynieuws 🕔25.augustus 2014
Verslag Happy MidSummer Drive 2014

Het was goed na twee maanden zomervakantiereces weer veel rallybekenden te treffen in Wehl bij de start van de Happy MidSummer Drive.

Op een prima start-, lunch- en finishlocatie, De Olde Beth werden op zaterdag 23 augustus ruim 70 equipes welkom geheten door Joan van de Lustgraaf van Happy Drives en waar kennen we haar nog al niet meer van.

Joan en haar team hebben in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd met de Happy Drives in de zomer en in de winter en slaagden er ook dit jaar in een prima rally met de nodige uitdagingen uit te zetten.

In de prachtige Achterhoek werden we over de mooiste wegen en paden gestuurd en kwamen we langs veel mooie dorpen en plekjes die dit gebied rijk is.
Voor de ene equipe een eerste kennismaking met de rally-/kaartleessport, voor veel anderen een laatste voorbereiding op de SLS die vijf dagen later op de kalender staat.

Goed verzorgde routeboeken, een duidelijk reglement en bekende kaartleessystemen: Baril, Grensbenadering, Pijlen kortste route en Punten kortste route. Maar denk niet dat het een “makkie” was.  Joan had het op de www.happydrives.com  site al aangekondigd. Listig kaartlezen en flink doorrijden was het motto van deze editie.
In het ochtendtraject misten de allerbesten minimaal twee controles en de tijd, met name in het eerste traject (Baril), stond scherp.  Tijdens de prima verzorgde en uitgebreide lunch was er volop discussie tussen de deelnemers over de juiste routes.

Ook het middagtraject langs wederom prachtige wegen bood volop gelegenheid tot het maken van fouten.  De tijd stond iets minder strak, maar in de sportklasse moesten er de nodige omrijconstructies gemaakt worden.

Het weer was op een enkele korte bui prima, je zag de cabriokappen veelal open en soms weer dicht. Gelukkig was het eind van de middag zonnig zodat op het terras gezellig nagepraat kon worden onder het genot van een drankje en een hapje.

De rally zat goed in elkaar, prima kaartmateriaal, mooie bekers voor de winnaars.

Sportklasse:

  1. Margreet op ’t Hof – Jan Voskuil         Saab 900 1985                67 strafpunten
  2. Henny Sweering – Niels Besse        VW Kever 1965         123 strafpunten
  3. Wim den Doop – Joke den Doop        Alfa 2000 GTV 1972        123 strafpunten

Tourklasse:

  1. Joop de Man – Kees Goossen        Volvo C70 2000                98 strafpunten
  2. Chris de Groot – Gisella de Groot        Alfa Giulia 1966         181 strafpunten
  3. Remder v. Delden – Kelly Kemper      Saab 99 GL 1982        182 strafpunten

Hulde voor Joan en haar team en niet vergeten dat op 24 januari 2015 de Happy New Year’s Drive wordt verreden.

Peter Spruijt

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer