Verslag van Peter Spruijt over de Hanzestedenrally 2017 – wat is Nederland toch mooi…

📁 Rallynieuws 🕔23.augustus 2017
Verslag van Peter Spruijt over de Hanzestedenrally 2017 – wat is Nederland toch mooi…

Op zaterdag 19 augustus verschenen een kleine vijftig equipes aan de start van de Hanzestedenrally.
Geen overweldigend aantal voor zo’n goed georganiseerde rally, maar de organisatie van de SLS CLassic had op dezelfde dag de conformiteitscontrole voor haar deelnemers georganiseerd. Derhalve voelden veel vertrouwde gezichten zich genoodzaakt te moeten kiezen. Toch verschenen verschillende deelnemers aan de SLS aan de start van de Hanzestedenrally, dus er waren alternatieve mogelijkheden gevonden. Jammer, want deze rally verdiende een groot deelnemersveld. Het is maar dat u het voor volgende seizoen weet.

Eric Hesp en Truus Bakker in hun Datsun 240 R in de Expertklasse

De prima ontvangst in de Agnietenberg in Zwolle maakte dat in vier verschillende klassen, Expert-, Sport-, Toer- en Moderne klasse, alle deelnemers vol goede moed van start gingen en binnen 500 meter al “geconfronteerd” werden met de eerste kaartleesuitdagingen.
Al snel kwamen je op kruisingen deelnemers van alle kanten tegemoet en ieder zo goed als zeker van zijn of haar interpretatie van het kaartleesmateriaal. Nu was er voor die zaterdag geen spectaculair weer voorspeld waardoor het heerlijk rustig was op de te rijden, maar ook de niet bedoelde routes.

Equipe Ron Mulderij en Erna van der Zwan in hun Citroën Burton in de Moderne Klasse

Zoals de titel van dit verslag al vermeldt, wat is Nederland toch mooi en wat zijn er in Overijssel en Drenthe nog veel mogelijkheden voor onze klassiekerallysport. De organisatie zorgde bij het voorwoord aan de start dat ieder zich bewust was van de ambassadeursrol die deelnemers tegenwoordig hebben jegens de organisatie van toekomstige rally’s. De aangekondigde snelheidscontroles leverden daardoor ook slechts enkele overtreders op. Hulde voor zowel deelnemers als organisatie!
Prima kaartmateriaal, de nodige uitdagingen en vooral ook lekker kunnen doorrijden waar het kon, maakte dat het ochtendtraject goed vlotte en voor we het wisten reden we in Smilde bij Healey4U van Wilbert Peters onder een op de garagebrug staande Healey door om van een snel kopje koffie te genieten.
Daarna de laatste ochtendetappe voor de Expertklasse via vliegveld Eelde, richting de lunchlocatie in Noordlaren, zodat we ook de provincie Groningen aandeden. Een prima verzorgde lunch, vlotte bediening en vanwege het mooie weer was het bijzonder goed vertoeven op het terras van de Restaurant de Blankehoeve.
Aan de hand van de tussenstand bleek dat de ochtendetappe de nodige uitdagingen bevatte voor alle deelnemers.

Het middagtraject vanuit Noordlaren weer richting Zwolle bracht de deelnemers in andere regio’s over schitterende wegen en langs mooie natuur werd uiteindelijk het deelnemersveld teruggeleid richting de start- en finishlocatie in Zwolle.
Je zag veel tevreden gezichten en er heerste een gezellige sfeer na afloop. Een en ander was mede veroorzaakt door een schitterende rallydag. Na een lekker buffetdiner werd het zilverwerk uitgereikt aan die equipes die zich wisten te onderscheiden.

Hulde aan de winnaars:

  • Expertklasse: Jacqueline Zuiderwijk en Jürgen Donders;
  • Sportklasse: Gerard van Egmond en Gerbrand Loman;
  • Toerklasse: Roland Verweij en Richard Vos;
  • Moderne klasse: Jeroen en Fred Ruite.

De algemeen winnaars in de Expertklasse

Ook hulde aan de organisatie van de Hanzestedenrally: Gerhard, Ronald, Jacques en Flok, voor een puike rally met de ondersteuning van inmiddels bekende marshals, rekenaars en dergelijke.

Het goede nieuws waarmee ieder huiswaarts ging is dat in 2018 de Hanzestedenrally wederom verreden gaat worden. Mijn advies aan alle lezers dezes: INSCHRIJVEN!

Peter Spruijt, een tevreden deelnemer.

De auteur in actie.

(Met dank aan Peter Fischer voor het beschikbaar stellen van de foto’s.)

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer