Scheuring in historischrallyland compleet

📁 Overig nieuws 🕔21.oktober 2013
Scheuring in historischrallyland compleet

Donderdag 17 oktober 2013 was er weer een vergadering van de sectie historische rally’s van de KNAF met alle aangesloten organisatoren, waaronder de DHRC. Zoals u weet wordt er al lang gesproken over de invoer van rallylicenties. Het bestuur van de DHRC is tegen het invoeren van deze licenties en de daarbij behorende medische verklaring. De DHRC staat hier niet alleen in, een groot aantal rallyorganisatoren heeft zich tegen de invoer van deze licenties uitgesproken. De KNAF kent licenties voor al zijn onderdelen en dat gaat ook gelden voor de historischerallysport. Het bestuur van de DHRC vindt dat een rijbewijs genoeg is. Licenties hebben iets van snelheidssporten in zich. Maar iedereen die gaat deelnemen aan een rally, aangesloten bij de KNAF, gaat per rit en per persoon € 25 voor een evenementenregistratiebewijs betalen. Dus zowel voor de bestuurder als voor de navigator moet € 25 betaald worden. Of u schaft een rallylicentie aan, voor een heel jaar van € 75 per persoon. Deze is dan wel geldig in heel Europa. In het evenementenregistratiebewijs zit ook een ongevallenverzekering en deze zonder medische verklaring.  Tijdens de vergadering hebben drie rallyorganisatoren gelijk hun lidmaatschap van de KNAF opgezegd. Ook de DHRC zou met deze maatregel getroffen worden. Voor de vier KLIP’s heb je maar één evenementenregistratiebewijs nodig. Rijdt je één KLIP dan zou deze € 50 duurder worden en rijdt je meerdere dan wordt het per KLIP goedkoper. De Rallyhappening wordt in 2014 wel getroffen door de KNAF opcenten van € 50 per equipe.

Waar gaat uw geld naar toe. Ruwweg de helft naar de ongevallenverzekering en een derde naar het KNAF federatiebureau en de rest naar de lopende kosten en de prijsuitreiking. Over 2013 gaf men melding van 200 verkochte licenties à € 75. Dit zal volgend jaar beduidend toenemen.

Het bestuur van de DHRC stelt dan ook voor om het lidmaatschap van de KNAF op te zeggen. Op de algemene ledenvergadering van maandag 18 november zal hierover gestemd worden. De DHRC zal tevens deelnemen aan een overleg om een nieuw platform op te richten, met een standaard reglement en een collectieve aansprakelijkheidsverzekering, maar zonder licenties.

Aad Lourens, voorzitter DHRC

Deel dit artikel