Nog meer rallyorganisatoren stappen uit de KNAF

📁 Rallynieuws 🕔18.oktober 2013
Nog meer rallyorganisatoren stappen uit de KNAF

Na de ROZ Classic, eerder deze week, hebben meer rallyorganisaties aangekondigd te breken met de KNAF.

Inmiddels heeft de KNAF besloten dat per 1 januari 2014 de veelbesproken rallylicentie toch ingevoerd gaat worden. Alleen de naam is anders: Evenement Registratiebewijs.

Iedereen die in 2014 gaat deelnemen aan een historische rally aangesloten bij de KNAF gaat per evenement € 25,- betalen, zowel voor bestuurder als voor de navigator. Ook is een Registratiebewijs voor het hele jaar beschikbaar voor € 75,- (ook weer voor bestuurder en navigator), dus € 150,- per equipe en hiermee kan men dan aan alle Nederlandse evenementen, vallend onder de KNAF, op jaarbasis meedoen.
In het Evenement Registratiebewijs is een premie voor een door de KNAF afgesloten collectie ongevallenverzekering opgenomen.

Een groot aantal organisatoren ziet het nut van dit Evenement Registratiebewijs niet; anders dan dat het kostenverhogend voor haar deelnemers gaat werken.
Dit is dan ook de reden dat vrij recent een aantal organisatoren heeft besloten om het lidmaatschap van de KNAF per 31 december 2013 op te zeggen.

Naast de ROZ Classic zijn dat: Classic 500 Challenge, Classic Gelderlandrit, 7 Uren van Emmeloord en de Hanzestedenrally.

De DHRC brengt het breken met de KNAF in stemming op zijn algemene ledenvergadering op 18 november.

De uitgetreden oragnisatoren overleggen op korte termijn over een nieuw op te richten platform voor historische rally’s.