Route Tulpenrallye 2016 bekend

0 reacties 📁 Rallynieuws 🕔30.oktober 2015
Route Tulpenrallye 2016 bekend

De route van dit jaar is meer oostelijk georiënteerd dan andere jaren waarin we voornamelijk door de Franse Alpen, Jura en Vogezen reden. Deze transitie van rallygebied is gedreven door de intentie ieder jaar nieuwe wegen en gebieden op te nemen in de route.

Op maandag 2 mei wordt de eerste etappe verreden: een fraaie route door het Aosta-dal in Italië in de ochtend. In de middag vervolgt de route door de provincie Lombardije met de finish in Cinisello Balsamo ten noorden van Milaan, Italië. De moeilijkheidsgraad zal deze eerste dag niet te hoog liggen, zodat alle equipes de gelegenheid krijgen om in het ritme te komen.

Dinsdag 3 mei voert de route door Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk. De route door Italië gaat over exceptioneel mooie wegen. De lunch is bij een kartcircuit waar de deelnemers ook een regularitytraject rijden. In de middag gaat de route over een pass van meer dan 2.000 meter, een uitdaging voor auto en bestuurder! Na een stuk door Zwitserland met prachtige vergezichten gaat de route door Liechtenstein en Oostenrijk, landen waar de Tulpenrallye al velen jaren niet meer is geweest. De finish van dag twee is bij het Montforthaus in het centrum van Feldkirch, Oostenrijk, waar deelnemers hun auto’s in het centrum kunnen parkeren (in de straat waar een deel van James Bond 007 Quantum of Solace is opgenomen).

Direct na de start op 4 mei is er een test op een circuit nabij Feldkirch, waarna de route westelijk vervolgt. In de morgen staan een aantal uitdagende navigatietrajecten ten zuiden van het meer van Konstanz op het programma (er is dit jaar voor de uitgezette route geen Zwitsers snelwegvignet nodig) met aansluitend de lunch op een prachtig golfresort in Zuid-Duitsland. Het middagtraject wordt voornamelijk gereden in het Duitse Zwarte Woud. De finish op dag 4 is bij het Hotel L’Europe in Horbourg-Wihr (nabij Colmar, Frankrijk) waar wij al meerdere malen overnacht hebben. Na het diner rijdt de expertklasse de avondetappe in de omgeving van Colmar.

Op donderdag 5 mei voert de route door het geboorteland van de Tulpenrallye, Frankrijk. We rijden door de Vogezen, het gebied waar de Tulpenrallye het meest is verreden. Deze dag is met name een uitdaging voor de navigator. De finish van dag 5 is het Kurort Mondorf-les-Bains in Luxemburg waar we ook waren in de 2013-jubileumeditie van de Tulpenrallye.

Traditiegetrouw wordt de vrijdag (6 mei) een uitdagende dag. The route gaat door Luxemburg en België, met de lunch op de grens van deze twee landen. De specifieke kaarten van België en Luxemburg bieden de uitzetters voldoende mogelijkheden voor het creëren van uitdagende constructies die garant staan voor een spannende dag klassiek rally rijden. De equipes zullen goed voor de dag moeten komen om op deze dag hun positie in het klassement de behouden dan wel te verbeteren. De finish is bij het Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals waar we de afgelopen twee jaar genoten hebben van de gastvrijheid van onze sponsor Bilderberg Hotels.

De laatste etappe op zaterdag 7 mei voert van Vaals naar Noordwijk. Het vernieuwde zaterdagconcept dat wij vorig jaar getest hebben blijft grotendeels behouden, met meer nadruk op navigatie op landelijke wegen (met aangepaste regels voor tijdcontroles en snelheid), een aantal tests en een bijzonder uitdagende kaartleesproef. Gedurende de dag zullen we ook door een aantal plaatsen rijden om het publiek kennis te laten maken met de Tulpenrallye.

De totale lengte van de rally is voor de Expertklasse ca. 2350 km, voor de Sportklasse ca. 2200 km, voor de Tourklasse ca. 2050 km en voor de Vintageklasse ca. 1800 km, verdeeld over 6 etappes die zijn onderverdeeld in diverse trajecten.

Deel dit artikel

Geen reacties

Nog geen reacties!

Er zijn op dit moment nog geen reacties op dit bericht. Bent u de eerste?

Reageer op dit bericht

<

*