Rally van de Grensstreek: een inkijkje in de route

📁 Rallynieuws 🕔01.maart 2018
Rally van de Grensstreek: een inkijkje in de route

De Rally van de Grensstreek is een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s. De rally wordt elk jaar georganiseerd in april en duurt twee dagen. U kunt deelnemen in 3 klassen: Expert, Sport en Tour. De rally wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Historische Rally Federatie en maakt onderdeel uit van het nationale kampioenschap en diverse clubkampioenschappen.

Een inkijkje in de route

Etappe 1 begint eenvoudig met pijlen en voert u richting de Belgische grens die u bij Witrijt kruist. 
Eenmaal in België navigeert u verder op de Belgische topografische kaarten. Voor uw gemak zijn deze vergroot tot 1:50.000. Hiermee ziet u de weggetjes op de kaart iets eenvoudiger, maar of u daarmee ook de goede route rijdt? U rijdt via Retie, Dessel en Geel naar TC 3. Goed opletten en meten is het devies in België om goede route te rijden en de vallen van de uitzetter te onderkennen. Na TC3 worden de pijlen afgewisseld met een punt waar u via de één na kortste route naar toe moet.

De Tourklasse krijgt een eenvoudigere opdracht. U bent dan al aardig onderweg naar de lunchlocatie ’t Looze Vissertje. Een leuke locatie aan een grote vijver. Maar niet voordat u een testje heeft gereden op de grote parkeerplaats die wij hiervoor mogen gebruiken.

Na de lunch begint u met een ingetekende lijn, een rustig begin. Of toch niet? De Expert- en Sportklasse rijden punten met behulp van een kompasroos, de Tourklasse doet dit via de kortste route. Beide hebben hun uitdaging! U bent dan ongeveer aangekomen in de buurt van Grobbendonk en weer onderweg naar Nederland. Het laatste traject van de dag brengt u via het vroegere rallygebied (Turnhout en omgeving) weer terug. ’s Avonds is het gezellig bijpraten met vrienden en natuurlijk nog even de ‘grappen en grollen’ van de route door te nemen. Vergeet niet de auto even af te tanken voor de volgende dag.

Op zondag voert etappe 3 u in eerste instantie een klein stukje door België om bij Maaseik de Maas te kruisen. We blijven de verdere dag in Nederland. U rijdt deze dag helemaal op 1:100.000 kaarten. Maar die zijn goed te navigeren. De wakkere navigator heeft dan al best wat te doen gehad en misschien al het verschil gemaakt. Eenmaal over de Maas gaat het richting lunch in het Boshotel Vlodrop. Op tijd remmen, anders schiet u Duitsland in. De Expert- en sportklassenavigatoren hebben dan eerst nog een lastig punt te rijden! Het middagtraject voert ons door het prachtige gebied langs de Maas omhoog.

Driving test die u niet snel vergeet!

Onderweg stoppen we bij Kuypers Kessel voor een heuse drivingtest, het echte werk met verhard en onverhard! U zult genieten, dat verzekeren wij u. Met o.a. een grensbenadering gaat u via Baarlo, Blerick en Asten op voor het laatste traject richting de finish. Onze rekenkamer werkt dan natuurlijk op volle toeren om de uitslag te berekenen en zullen we weten wie de besten in hun klasse waren.

Inschrijven kan op www.rallyvandegrensstreek.nl

 

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer