KLIP III: the day after | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

KLIP III: the day after

📁 DHRC 🕔30.september 2013
KLIP III: the day after

KLIP III van afgelopen zaterdag gaat niet de boeken in als het meest soepel verlopen evenement van de DHRC. Voorzitter Aad Lourens zegt hierover:

“Met de opzet van de KLIP’s hebben we gekozen voor het concept “door leden, voor leden”. Er zijn enthousiaste leden die hiermee aan de slag gaan en prachtige ritten uitzetten, die door het bestuur van de DHRC gecontroleerd worden. Hierin hebben we bij de afgelopen rit een behoorlijke steek laten vallen. De moeilijkheidsgraad bleek achteraf veel te hoog, zeker in combinatie met het te krappe tijdschema. Bij de nacontrole van de rit hebben we als bestuur niet adequaat ingegrepen.”

Het bestuur van de DHRC biedt de deelnemers hierbij dan ook zijn excuses aan voor het verloop van deze rit. Overigens zonder de uitzetter daarop af te rekenen, want die heeft enorm zijn best gedaan. Als DHRC-bestuur leren we hiervan en u kunt er op rekenen dat u van dit soort ‘missers’ in de toekomst verstoken zult blijven.

Met de ervaring van KLIP III in het achterhoofd nemen wij nu alvast de volgende maatregelen met betrekking tot de volgende KLIP’s:

  • Minder verschillende kaartleessystemen
  • Een aanzienlijk korter – en dus eenvoudiger – Bijzonder Reglement
  • Eenvoudiger routeconstructie, zeker voor de Tourklasse
  • Waar nodig extra tijd om in te tekenen, met name voor de Tourklasse
  • Voor de Tourklasse: uitlooptijd aan de finish van 60 minuten in plaats van 30 minuten
  • Een veel scherpere controle vooraf vanuit het DHRC-bestuur op moeilijkheidsgraad en tijdschema

Met deze maatregelen willen we graag uw vertrouwen terugwinnen en we hopen dan ook dat u met zijn allen weer aan de start staat bij KLIP IV op 3 november.

De deelnemers hebben inmiddels namens het DHRC-bestuur een excuusbrief ontvangen, waarin hun als tegemoetkoming een reductie op het inschrijfgeld bij KLIP IV in het vooruitzicht gesteld is.

Voor hen, en voor alle andere deelnemers aan KLIP IV: de rallykroket wordt daar in ere hersteld!