KLIP III: een ouderwetse kaartleesrit met veel nadenkwerk!!

📁 DHRC, Rallynieuws 🕔17.augustus 2022
KLIP III: een ouderwetse kaartleesrit met veel nadenkwerk!!

Jacques Limpens, in mijn ogen een groot uitzetter van historische rally’s, is natuurlijk heel veel jaren ritmeester van de DHRC geweest. Inmiddels is deze plek goed ingevuld door Nico Slappendel. Dus best bijzonder om op deze rit met die twee ritmeesters samen in een airco-gekoelde auto de rit te controleren. Nou, trek de broek maar op! Het is een pittige rit met veel uitdagingen. Wat heeft Jacques er een mooie uitdagende rit van gemaakt!

We gaan starten op een prachtige locatie in Kesteren, waar we eerder ooit (een aantal jaren geleden) de jubileum Midzomerrit hebben gestart en gefinished. De rit is opgedeeld in twee gedeelten: de eerste en grootste sectie gaat met een zogenaamd “Heksenbezem-systeem”. Na TC 2 het systeem pijlen één na kortste route met enkele barricades op de pijlen. Dat deel wordt gereden op de uiterwaarden van Echteld en de Waaldijk bij Ochten en omstreken. Het eerste systeem vergt veel creativiteit  en bij mij hoofdbrekens om de juiste route te vinden. Ik heb dit systeem nooit eerder gereden. Het gaat bij het eerste punt en het tweede punt al mis bij mij. Los dit op door juist door te rijden en de oplossing dient zich aan. Ik kan dit niet anders uitleggen, maar wat een uitdaging. Andere Heksenbezems zijn bijna stuk voor stuk niet anders: wat leuk is dit! De pinnetjes van 7, 8, 9, 10 en 11 op industrieterrein Kellen (in Tiel) vragen veel van de navigator. Let op dat je de wegen niet tegengesteld (voor de tweede keer) gaat rijden: wegen in één richting!

Na TC 2 krijgen we de pijlen die je, natuurlijk, zoveel moet berijden… Ook hier weer regelmatig een uitdaging, zeker met de enkele blokkeringen op de pijl.

We gaan deze rit rijden met de rally-app met bemande TC’s en natuurlijk snelheidscontroles en HK’s. Genoeg foutcontroles!

De hele route is door de prachtige Betuwe met zijn dorpjes en fruitgaarden en de Waaldijk en uiterwaarden bij Ochten en omgeving. Je zou willen stoppen op vele mooie plekken die je onderweg tegenkomt, om een foto- of filmherinnering te willen maken, maar daar is geen tijd voor. Moet je een andere keer maar terugkomen.

Jacques heeft er een heel pittige maar zeker ook mooie uitdagende rit van gemaakt: je mist veel als je deze fantastische rit niet heb meegemaakt: ouderwets goed!

Jos Jurriëns

Assistent Ritmeester DHRC

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten