KLIP II: een pittig ABC’tje

📁 DHRC 🕔27.april 2014
KLIP II: een pittig ABC’tje

De route van de tweede KLIP van dit jaar wordt verzorgd door Joep Wanders. Joep doet de ABC-Rally en heeft in 2012 en 2013 de Tulpenrallye uitgezet.

Deze KLIP heeft een duidelijke handtekening van Joep: scherp, opletten, duidelijk. We hebben hem nagereden en het lijkt eenvoudig met de lange wegen in de polders van West-Friesland. De eerste val komt al binnen enkele kilometers. Goed reglementen lezen en je eraan houden is het devies. Ook de chauffeur heeft een flinke taak en moet meedenken. Zodra hij voor een verkeersbord staat en de navigator wil daar iets wat hij niet mag, dan wordt het een heerlijk spel samen! Ook is er regelmatig voldoende ruimte om wat tijd in te halen: lange rechte stukken zijn typerend voor deze bloembollenomgeving.

Er is een regularity voor de Sportklasse ingebouwd met een twist aan het einde. Hierbij is er wel wat hogeschoolsamenwerking nodig tussen navigator en rijder: een heuse uitdaging! Zo niet, dan leer je hiervan en dat is juist de bedoeling.

Prachtige omgeving die reikt tot aan de Afsluitdijk bij Den Oever. Zoals gezegd: lange rechte wegen waar weinig fietsers hun plezier vinden en die dus veel ruimte laten voor de deelnemers om tijd in te halen. Wij hebben gereden toen de bloembollen in volle kleur stonden: een prachtig gezicht!

Wil je oefenen voor de ABC van 6 oktober in Emmen of gewoon scherp blijven met kaartlezen, dan mag je deze rit niet missen. Bijna geen manipulaties van de kaart. Ik had een goede ervaren rijder (onze ritmeester: Jacques Limpens), die mij als navigator hielp om verder te gaan. Een feit is wel: als je één ding verkeerd doet, dan kan je dat veel tijd kosten.

Een aanrader voor de sportievelingen, die van uitdagingen houden en dat in West-Friesland! Ik heb heel erg genoten!!

Jos Jurriëns

KLIP II 2

Deel dit artikel