KLIP I gecontroleerd | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

KLIP I gecontroleerd

📁 DHRC, Rallynieuws 🕔06.maart 2023
KLIP I gecontroleerd

Afgelopen zaterdag hebben de uitzetter (Ruben Knook) en ondergetekende de KLIP nagereden in de Expertklasse. Het is een prachtige en uitdagende rit geworden.

Onderweg hadden wij nog een kudde schapen op het parcours, een prachtig schouwspel om te zien hoe de twee honden de kudde op de weg houden. Soms dreigen er één of meerdere schapen het weiland in te gaan, de honden zien echt alles en in een mum van tijd is de kudde weer bij elkaar op de weg. Ik was blij dat ik in de auto zat, wat een geduw als ze voorbij komen..

De rit heeft behoorlijk wat goed rijdbare onverharde paden en helaas ook een aantal die afgesloten zijn met een bord en ja, dan wordt het een omrijconstructie maken.

Een rit met pijlen. Wel met drie variaties: pijlen kortste route, pijlen één na kortste route en pijlen vrije route.

Zeker in de Expertklasse is het goed construeren en goed blijven meten onderweg. Ook de bestuurder moet goed blijven opletten of je wel of niet de weg in mag.

Aan het eind voor de Sport- en de Expertklasse nog een regularity in een mooi stil gebied met een aantal lange wegen. Als equipe in de auto kun je zo goed je regularity oefenen.

De KLIP rijden we met de Rallycheck app en bemande TC’s onderweg.

De Reuvershoeve in Brummen is een prima locatie met een grote parkeerplaats dicht bij de ingang.  

Heb je nog niet ingeschreven doe dit dan via onze website www.dhrc.nl. Op dit moment hebben we nog 20 startplaatsen beschikbaar. Op onze site hebben we het reglement al gepubliceerd.

Hopelijk tot zaterdag 25 maart.

Nico Slappendel

Ritmeester

Deel dit artikel