STAR Rally 2012


Uitslag

Sport
1.Albert Boekel en Joep WandersAlfa Romeo Super 19660 pt.
2.Harry Boland en Martin RosenboomBMW 2002 19680 pt.
3.Roderick Verplanken en Jaap VerplankenMG B GT 19730 pt.
Tour
1.Margreet Op 't Hof en Richard van ErpSaab 900 T 16S 19850 pt.
2.Ibojan Brouwer en Karin van WestrhenenSaab 96 V40 pt.
3.Martijn Verwoerd en Mart VerwoerdFord Escort MK1 RS20000 pt.

Programma: STAR Rally 2012

Een rally met Star allure

Op 24 november 2012 zal de veertiende STAR rally verreden worden.De STAR Rally is een beetje vreemde eend in de rallybijt, al is het alleen maar door zijn lengte van 500 km en de totale tijdsduur van 13 uur. Een gedeelte van de STAR Rally 2012 zal dan ook in het donker gereden worden.Start- en finishadres is Zalen Centrum de Poppe in Markelo.

Sportklasse

Voor de Sportklasse een rally die rijder en navigator op de proef stelt, maar vooral een rally waarbij kaartlezen en het rijden nog zo is als het bedoeld wordt.

‘Geen geneuzel’ zoals STAR wedstrijdleider Hans Brinkman zegt. Wat niet inhoud dat de STAR Rally een ‘makkie’ is. Zeker niet voor de Sportklasse. Het is en blijft een kwestie van goed en scherp kaartlezen, maar u wordt niet ‘verrast’ door fietsjes, voetbruggen enz.

Ook echt een rijdersrally, waar de bestuurder zeker aan z’n trekken komt.

Uitzetter Henk Ledderhof trakteert de Sportklasse op een groot aantal gevarieerde kaartleessystemen waaronder: ingetekende lijn met barricades, striprit met afstanden, blokkerende pijlen, kompasrichtingen, langste route en als klap op de vuurpijl een avondtraject op kaarten schaal 1:25.000 waarbij de volgorde van de te rijden kaartleesproeven zelf bepaald mag worden.

Toerklasse

De Toerklasse heeft het duidelijk veel minder zwaar. Mooie route en niet al te moeilijk kaartlezen. De nadruk ligt dan ook hier op lekker rijden voor de rijder en ontspannen kaartlezen voor de navigator. Maar ook voor de Toerklasse geldt nauwkeurig kaartlezen echter veel minder ‘zwaar’ dan de Sportklasse, wat niet inhoud dat de rally daardoor minder uitdagend wordt. De Toerklasse rijdt ongeveer dezelfde route als de Sportklasse, wel is waar iets korter, met een lagere gemiddelde snelheid en met wat minder tijdsdruk.

Inschrijven

Het inschrijfgeld is 245,–, waarvoor u een tweetal rallyborden krijgt, twee raamstickers, routeboeken en verder routemateriaal, een warme ontvangst met koffie of thee met wat erbij, een prima lunch, een smakelijk stamppotbuffet , een avondsnack, en een duidelijke uitleg via de site van de STAR Rally 2012. Maar bovenal krijgt u een uiterst spannende en uitdagende rally voorgeschoteld. Voor deelname aan de STAR rally is de leeftijdsgrens van uw auto op 31-12-1985 vastgesteld.

De veertiende STAR Rally, een rally met STAR allure, die mag u niet missen