XIe Miglia Daventria

Wat is de Miglia Daventria?

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 “miglia” in Italië, maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer, georganiseerd door Rotary Deventer.

We hebben met de Miglia Daventria uitdrukkelijk een kwaliteitsproduct in de rallymarkt willen zetten en dat is ook negen keer voortreffelijk gelukt. De Miglia Daventria wordt uitgezet door een professionele uitzetter. Een leger van ervaren stewards – allemaal vrijwilliger – staat klaar om de deelnemers te ontzorgen en met volle teugen te laten genieten van het rallyevenement. Voor de pechvogels is er een technische servicewagen met vakbekwaam personeel, die je, als het enigszins kan, weer aan het rijden brengt.

Op deze manier hebben we de Miglia Daventria weten te maken tot een vaste waarde op de rallyagenda in Nederland. En dan is het ook nog zo dat we het plezier van het deelnemen combineren met het werken voor een goed doel. De Miglia Daventria is namelijk ook een benefietrally. De gehele opbrengst van de Miglia Daventria wordt bestemd voor een goed doel.

Miglia Daventria Editie XI in 2022

Tien afleveringen hebben we al gehad. En na het het tweede lustrum, gaan we weer verder, op naar het derde lustrum. De Miglia Daventria is een vaste waarde geworden, voor de Rally liefhebber én voor de organisatoren van Rotary Deventer.
Op zaterdag 21 mei 2022 is het weer zover: de Miglia Daventria Editie XI.

Natuurlijk gaat de rallycommissie van Rotary Deventer er weer voor zorgen dat de Miglia Daventria XI voldoet aan de hoge verwachtingen die er zijn na de eerdere edities. In editie X hebben we een paar veranderingen doorgevoerd, in verband met het grotere deelnemersveld. Die zijn goed bevallen en worden gehandhaafd

  • Het (bijna) maximaal aantal deelnemers vraagt om een strakker tijdspad voor de dag. Er komt een ‘vrije start’ na uitgifte van het routeboek. Dan zijn we eerder weg met z’n allen en kunnen we ook eerder afsluiten;
  • Om verstopping te voorkomen zal de Sponsorklasse een andere route gaan rijden dan de Sport- en Tourklasse. Dan zitten we elkaar minder in de weg, op de weg;

De aankomst is zoals gebruikelijk in Deventer, deze keer bij de Gasfabriek. De start is dit keer vanuit de hoofdsponsor Pouw vestiging in Apeldoorn.