10e Miglia Daventria

Wat is de Miglia Daventria?

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 “miglia” in Italië, maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer, georganiseerd door Rotary Deventer.

We hebben met de Miglia Daventria uitdrukkelijk een kwaliteitsproduct in de rallymarkt willen zetten en dat is ook negen keer voortreffelijk gelukt. De Miglia Daventria wordt uitgezet door een professionele uitzetter. Een leger van ervaren stewards – allemaal vrijwilliger – staat klaar om de deelnemers te ontzorgen en met volle teugen te laten genieten van het rallyevenement. Voor de pechvogels is er een technische servicewagen met vakbekwaam personeel, die je, als het enigszins kan, weer aan het rijden brengt.

Op deze manier hebben we de Miglia Daventria weten te maken tot een vaste waarde op de rallyagenda in Nederland. En dan is het ook nog zo dat we het plezier van het deelnemen combineren met het werken voor een goed doel. De Miglia Daventria is namelijk ook een benefietrally. De gehele opbrengst van de Miglia Daventria wordt bestemd voor een goed doel.

Miglia Daventria Editie X in 2020

Negen afleveringen hebben we al gehad. En nu staan we voor het tweede lustrum, de tiende editie. Die gaat gevierd en verreden worden op zaterdag 29 mei 2021.

Natuurlijk gaat de rallycommissie van Rotary Deventer er weer voor zorgen dat de Miglia Daventria X voldoet aan de hoge verwachtingen die er zijn na de eerdere edities. Er gaan ook een paar dingen veranderen. Twee daarvan hebben  te maken met het grotere deelnemersveld:

  • Het (bijna) maximaal aantal deelnemers vraagt om een strakker tijdspad voor de dag. Er komt een ‘vrije start’ na uitgifte van het routeboek. Dan zijn we eerder weg met z’n allen en kunnen we ook eerder afsluiten;
  • Om verstopping te voorkomen zal de Sponsorklasse een andere route gaan rijden dan de Sport- en Tourklasse. Dan zitten we elkaar minder in de weg, op de weg;
  • De aankomst is weer in Deventer, maar de start is dit keer vanuit de hoofdsponsor Pouw vestiging in Rijssen.