Omloop van het Oosten 2019

De Omloop van het Oosten: wintertraditie

Het is de traditionele opening van het klassiekerallyseizoen, nu dus die van 2019. Een echte winterrally voor winterharde rally- en rittenrijders die niet willen wachten totdat ánderen zeggen dat het seizoen weer begonnen is. En die zich niet laten betuttelen door allerlei wetjes die het rijplezier in de wintermaanden willen beperken. Nee, we gaan voor.lekker rijden en pret! Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe evenementen. Gaat u ook de uitdaging aan?

Het is zelfs alweer de negende editie, dus bekende kwaliteit. Ook deze editie kenmerkt zich door een prachtige omlijsting. De Omloop wordt ook dit keer uitgezet door ervaren kaartlezers en georganiseerd door autosporters die voor een professionele aanpak kiezen. In het “witte seizoen” nog wel. Lekker aan het eind van de feestdagenperiode een dagje autosportief op pad met uw (klassieke) vriend op vier wielen. De dagen worden alweer een beetje langer (al blijft het snel donker) en het winterseizoen is bij uitstek geschikt om een leuke balans aan te brengen tussen rijden en kaartlezen.

Deze negende Omloop van het Oosten start ten noorden van Apeldoorn en de route loopt in noordelijke en noordoostelijke richtingen. Een ander wedstrijdgebied dit jaar, maar ook met veel leuke en onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Een heerlijk gebied om prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. Lekker rijden als opmaat voor het nieuwe seizoen.

De start- en finishlocatie bevinden zich bij De Kribbe, vakbij de IJssel op de Wilpse Klei.

De lunch is in herberg De Molencaten in de bossen bij Hattem.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van circa/dik drie uur. Een uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ongeveer drie uur, dus de meute kan vanaf half vijf binnendruppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond zes uur à half zeven.

Deelnemen

Deelname aan de OMLOOP VAN HET OOSTEN 2019 staat open voor maximaal 80 (historische) automobielen. Historische auto’s hebben een bouwjaar van vóór 1987. Ook auto’s die ná die tijd zijn gebouwd zijn welkom. Mede in verband met de reglementen van de NHRF maken we aparte klassementen op (tot en met bouwjaar 1986 en vanaf bouwjaar 1987).

Er kan gestart worden in de Expertklasse, Sportklasse of in de Tourklasse. Bij inschrijving EN betaling vóór 1 november 2018 bedraagt het inschrijfgeld € 200,-. Daarna, tot de sluitingsdatum van 31 december 2018, bedragen de inschrijfkosten € 225,-. Inschrijven/aanmelden ná 31 december is alleen mogelijk na telefonisch overleg met de organisatie, zie website.

Inbegrepen in het inschrijfgeld:

  • aanvullende verzekeringspremie;
  • ontvangst met koffie/thee en een punt van wat lekkers;
  • twee rallyschilden en alle overige wedstrijdbescheiden;
  • twee stickers van de Omloop van het Oosten 2019;
  • twee routeboeken in kleur;
  • lunch;
  • diner;
  • uitlegboek van de hele rally;
  • en niet te vergeten: de rally zélf!

Inschrijven

Graag via de website van de Omloop van het Oosten (zie hiernaast).

Graag zien wij u aan de start van de seizoensopening. Leuk als u erbij bent !!