Omloop van het Oosten 2017

De Omloop van het Oosten is dé wintertraditie

Het is de opening van het klassiekerallyseizoen 2017. Een echte winterrally voor winterharde rally- en rittenrijders die niet willen wachten totdat ánderen zeggen dat het seizoen weer begonnen is. En die zich niet laten betuttelen door allerlei wetjes die het rijplezier in de wintermaanden willen beperken. Nee….lekker rijden en pret! Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe evenementen. Gaat u ook de uitdaging aan? Het is zelfs al de zevende editie, dus bekende kwaliteit. Ook deze editie kenmerkt zich door een prachtige omlijsting. De Omloop wordt ook dit keer uitgezet door ervaren kaartlezers en georganiseerd door autosporters die voor een professionele aanpak kiezen. In het “witte seizoen” nog wel. Lekker aan het eind van de feestdagenperiode een dagje autosportief op pad met uw (klassieke) vervoer, de vriend op vier wielen. De dagen worden alweer een beetje langer (al blijft het snel donker) en het winterseizoen is bij uitstek geschikt om een leuke balans aan te brengen tussen rijden en kaartlezen.

Deze zevende Omloop van het Oosten start ‘onder Apeldoorn’ en de route loopt in alle richtingen. Een ander wedstrijdgebied dit jaar, maar ook met veel leuke en onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Een heerlijk gebied om prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. Lekker rijden als opmaat voor het nieuwe seizoen.

Zowel de start- en finishlocatie als de pauze bevinden zich in een prachtige omgeving: die van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, even ten zuiden van Apeldoorn. Een vertrouwde sfeer, zeg maar.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van ruim drie uur. Een uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ongeveer drie uur, dus de meute kan vanaf half vijf binnendruppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond zes uur à half zeven.

Deelnemen

Deelname aan de OMLOOP VAN HET OOSTEN 2017 staat open voor maximaal 100 (historische) automobielen. Historische auto’s hebben een bouwjaar van vóór 1987. Ook auto’s die ná die tijd zijn gebouwd zijn welkom. Mede in verband met de reglementen van de NHRF maken we aparte klassementen op (tot en met bouwjaar 1986 en vanaf bouwjaar 1987).

Er kan gestart worden in de Expertklasse, Sportklasse of in de Tourklasse. Bij inschrijving EN betaling vóór 1 november 2016 bedraagt het inschrijfgeld € 200,-. Daarna, tot de sluitingsdatum van 31 december 2016, bedragen de inschrijfkosten € 225,-.

Inbegrepen in het inschrijfgeld:

  • Aanvullende verzekeringspremie;
  • Ontvangst  met koffie/thee en een punt van wat lekkers;
  • Twee rallyschilden en alle overige wedstrijdbescheiden;
  • Twee stickers van de Omloop van het Oosten 2017;
  • twee routeboeken in kleur;
  • lunch;
  • diner;
  • uitlegboek van de hele rally;
  • … en niet te vergeten: de rally zélf!

Inschrijven

Graag via de website van de Omloop van het Oosten (zie hiernaast).

 

Graag zien wij u aan de start van de seizoensopening. Leuk als u erbij bent !!


Uitslag

Expert
1.Wytze van Leuveren-Jaap JongmanMG B GT430 pt.
2.Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen DondersMG B520 pt.
3.Steven Mous - Robert MousMG B1080 pt.
Sport
1.Jan van der Aa - Ronald van der AaAlfa Romeo Alfetta800 pt.
2.Els Weiler - Jaap ReinekingSaab 96/V41050 pt.
3.Berend Smid - Jolanda SmidMG A1610 pt.
Toer
1.Rob Koebrugge - Ad van BeurdenPorsche 912 350 pt.
2.Robbert-Jan Koebrugge - Simon TermorshuizenAlfa Romeo Giulia 500 pt.
3.André Peplinkhuizen - Jeroen PeplinkhuizenVolvo 142800 pt.