Via Flaminia Classic 2017

La Dolce Vita op wielen

Slow food, snelle autos en het goede leven. Dat is onze associatie met La Dolce Vita. En dat is precies wat de Via Flaminia nastreeft. U brengt uw klassieker en wij zorgen voor de rest.

Centraal Itali spreekt al onze zintuigen aan. De geur van lavendel op de hoogvlakten, de smaak van verse ingredinten in de maaltijden, het geluid van de wind en het licht van de zon die de schaduw van de oude dorpen afbakent.

Na het lossen van de autoslaaptrein in Verona is het maar enkele kilometers naar het Nicolismuseum waar de eigenlijke start plaats zal vinden.

De eerste nacht zullen wij in een karakteristiek hotel in het centrum van Reggio Emilia doorbrengen. Van daaruit gaat de weg naar het zuiden, door Toscane en Umbri. Wij verblijven twee nachten in een schitterend hotel niet ver van Rome.

Op de weg naar de finish komen wij voor de zoveelste keer over de hoogvlakten boven Norcia. Afhankelijk van de maand zijn zij in verschillende schakeringen groen, geel, paars of rood. Een werkelijk schitterend schouwspel.

Wij verblijven de nacht in een stad die er op wacht om ontdekt te worden als toeristisch oord. Het oude Ascoli Piceno heeft schitterende architectuur. Wij verblijven in een oud Palazzo in het centrum van de stad.

De uiteindelijke finish is niet ver van San Marino in een vriendelijke hotel in een liefelijk stadje boven op en heuvel met uitzicht op de Adriatische zee.

De Via Flaminia is een ontspannen rally. Er wordt niet op tijd gereden, het klassement is er meer om de sfeer te verhogen. Het is een ware week van ongedwongen feest, heerlijke hotels, voortreffelijk eten en Itali op zn best.
Om ook jongere deelnemers aan te trekken is er een korting voor equipes waarbij beide deelnemers jonger zijn dan 100 zijn. Voor elk jaar dat de som van beide deelnemers kleiner is dan 100, krijgt de equipe 1% korting met een maximum van 20%. Referentiejaar is het jaar 2017 ten opzichte van het geboortejaar van ieder lid van de equipe

Bovendien kunnen jongere deelnemers voor iedere twee jaar dat ze jonger zijn dan 100 een auto meenemen die n jaar jonger is dan 1974. Dit geld uiteraard niet voor de vooroorlogse editie.

De rally in mei die van 20 27 mei gehouden wordt heeft zowel een Sport- als een Tourklasse. De rally van juli heeft alleen een Tourklasse.

De Sportklasserijders krijgen iets moeilijker routeconstructies, iets mee kilometers en soms wat slechter onderhouden wegen.

INSCHRIJFGELD:

 • Voor de snelle beslissers tot 31 oktober 2016: 2.490, -;
 • Daarna 2.680, -;
 • Voor de late beslissers: 2.880,-.

Het inschrijfgeld voor een week rallyvakantie omvat:

 • Zeven nachten in uitstekende hotels;
 • Maximaal 30 teams;
 • Zes diners;
 • Drie of vier lunches;
 • Technische ondersteuning;
 • Raidillonhorloge ter waarde van 2.990, voor de winnaars;
 • Via Flaminiaregenjack;
 • Routeboeken, rallyschilden et cetera.

Programma:

Vrijdag 19 mei

trein-reiswinkel

De trein verlaat Dsseldorf om 18:36 (het laden start om 15:50). Op de trein kunt u de overige deelnemers ontmoeten en een diner nuttigen terwijl u langs de Lorelei rijdt.

De volgende ochtend, om 9:00 uur, komt u uitgerust Verona aan.

Zaterdag 20 mei: 150 km

Na het afladen van de autoslaaptrein is het maar een paar kilometer tot het Nicolis automuseum. Een indrukwekkende collectie, opgezet als privverzameling maar nu een museum gerund door de dochter van de oprichter.De start is na de lunch in het museum. Het is een relatief korte trip, door de rijstvelden in de Povlakte naar het centrum van Reggio Emilia; een mooie en eeuwenoude stad aan de voet van de Apennijnen.

Zondag 21 mei: 180 km

Zondag rijden we vanuit de Apennijnen Toscane in. De wegen zijn smal, soms mooi met een schitterend uitzicht, soms aan onderhoud toe en in een donker bos.

apennines-rally

Na een dag rijden komen we op de bestemming aan, een oud gehucht om een grote villa dat tot hotel is omgebouwd.

Maandag 22 mei: 220 km

We rijden van Toscane Umbri in, een schitterende rit. We proberen toestemming te krijgen om in het centrum van Arezzo te mogen lunchen. In 2011 hadden we er een lunch met de vooroorlogse rally. Hopelijk lukt het ook voor de Classic rally.

arezzo

Na een schitterende dag komen we aan in wat misschien wel de mooiste en meest indrukwekkende oude stad van Itali is. Gubbio staat nog niet in de toeristische gidsen en dat draagt bij aan haar charme. We verblijven in het centrum van de stad, aan het grote plein en tegenover het Municipio oftewel gemeentehuis.

Dinsdag 23 mei: 180 km

Vanuit het middeleeuwse Gubbio hebben we een heel mooie rit door Toscane. De dorpen liggen hoog op de heuvels en we rijden door de vruchtbare dalen richting Rome.

civitella-castellanaWe komen in het gebied van de Etrusken, in het stadje Civita Castellana aan, voor de eerste van twee overnachtingen in een geriefelijk hotel in de oude ommuurde stad. Een geweldige setting. Het stadje zelf is al het bezichtigen waard.

relais-falisco

Woensdag 24 mei: 170 km

We hebben een rustige dag, De rally gat door het Etruskische landschap, Itali op zijn best. Het leven is goed.

duomo-di-civita-castellana

We keren terug naar het stadje Civita Castellana voor een tweede nacht.

Dinsdag 25 mei: 240 km

Na twee nachten in het comfortabele hotel in het kleine stadje Civita Castelana rijden we door naar onze volgende bestemming, de schitterende stad Ascoli Piceno, grotendeels onbekend bij de gemiddelde toerist.

castellucio--

norcia-umbria

Voor de zoveelste keer rijden we naar de hoogvlakte boven Norcia. Met een beetje geluk is de vlakte fel gekleurd, rood, paars of geel. We verblijven in het centrum van de oude stad in monumentale gebouwen behorend bij het Palazzo Guiderocchi.

GUIDEROCCHI

ascoli-piceno

Vrijdag 26 mei: 150 km

Alweer de laatste dag, we rijden over de heuvels in de Marche met uitzicht over de Adriatische Zee. De zee is aanlokkelijk, te aanlokkelijk. Wij hebben lunch aan de kust. Zwemkleding toegestaan.

beach-restaurant

recanati

Van daaruit is het maar een korte rit naar de betoverende stad Recanati, hoog op een heuvel in de zomerse bries. Zoals zoveel steden in de Marche is de stad een onontdekte parel. We verblijven in het comfortabele Gallery Hotel Recanati voor het slotdiner en de prijsuitreiking.

recanati-street

Zaterdag 27 mei: 385 km

autoslaaptrein

Na de opwindingen van de rally is het goed om op een ontspannen manier huiswaarts te gaan. Neem de autoslaaptrein naar Dsseldorf. Geniet van een laatste diner aan boord en wissel de indrukken met de mededeelnemers. Het is maar 385 km naar de autoslaaptrein in Verona, waarvan verreweg het grootste gedeelte over de snelweg. De trein vertrekt om 17:05, het laden start om 14:30.