Via Flaminia Classic I

In 2014 hebben we 10 jaar Via Flaminia gevierd. Een feest dat we me zn allen hebben gevierd, de rallys waren uitverkocht.

Het is nu tijd om naar nieuwe hoogtepunten uit te kijken. We gaan hoog, hoog de Alpen in en de grens van Itali naar Frankrijk over.classic-car-rally-map

Zoals gewoonlijk sluiten de start en finish van de rally aan op het schema van de autoslaaptrein. We starten in de buurt van Alessandria, bij de zeer bijzondere Lancia Martini collectie van de heer Schn.

De eerste nacht brengen we door tussen de wijnvelden van Barolo. De drie dagen daarop beslechten wij zeven passen boven de 2000 meter.

Na twee nachten in een luxe villa te midden van het hooggebergte keren we terug naar Itali, richting Toscane.

De Via Flaminia is zoals altijd een zeer ontspannen rally. De competitie dient de sfeer aan de bar en is geen doel op zich. Diegene die voor een Italiaan kop koffie of een foto willen stoppen hebben daar de tijd voor. Er is geen tijdsdruk. De klassering vindt plaats aan de hand van navigatie. Soms is de competitie voor de laatste plaats het heftigst.

Om ook jongere deelnemers aan te trekken is er eenkortingvoor equipes waarbij beide deelnemers jonger zijn dan 100 zijn. Voor elk jaar dat de som van beide deelnemers kleiner is dan 100, krijgt de equipe 1% korting met een maximum van 20%. Referentie jaar is het jaar 2015 t.o.v. het geboorte jaar van ieder lid van de equipe.

Bovendien kunnen jongere deelnemers voor iedere twee jaar dat ze jonger zijn dan 100 een auto meenemen die 1 jaar jonger is dan 1974. Dit geld uiteraard niet voor de vooroorlogse editie.

De rally in mei die van23 30 meigehouden wordt heeft zowel eenSport- als een Tourklasse. De rally van juni heeft allen een Tourklasse.

De Sportklasse rijders krijgen iets moeilijker route-constructies, iets mee kilometers en soms wat slechter onderhouden wegen.