Kaartleescursus voor beginners i.s.m. de KNAC

PFischer1 verkleindHet rijden van een klassiekerrally begint met kaartlezen. Samen met de KNAC biedt de DHRC een geweldig leuke mogelijkheid om voor het eerst in aanraking te komen met deze tak van autosport.

De cursus is voor iedereen toegankelijk. Het bezit van een klassieke auto is voor de cursus geen noodzaak.

Hoewel de cursus zich voornamelijk richt op beginnende navigatoren, is deze ook voor bestuurders zeer zeker de moeite waard. Als de bestuurder weet welke uitdagingen de navigator voorgeschoteld krijgt, kan hij optimaal inspelen op de navigator.

De uitleg van een aantal veelgebruikte kaartleessystemen staat centraal in de cursus. Daarnaast veel over het kaartlezen in het algemeen, de auto en toebehoren, de navigatieapparatuur et cetera.

Niet alleen de cursus zelf is interessant. Er zullen specialisten in rally- en kaartleesapparatuur, aanwezig zijn die u alles kunnen vertellen over de bemodigde rally- en kaartleesapparatuur, die u ook direct kunt aanschaffen. Voorts neemt een aantal bestuursleden van de DHRC hun rallyauto mee, zodat u kunt zien hoe zon wagen eruit ziet. In de middagpauze krijgt u een uitstekende lunch aangeboden en na afloop van de cursus kunt u met de cursusleider, DHRC-bestuursleden en uiteraard met elkaar, napraten onder het genot van een drankje en hapje.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voorbereiding op een rally
  • De afstandsmeetapparatuur in de auto
  • Het benodigde kaartleesgereedschap
  • Samenwerking bestuurder/navigator tijdens de rally
  • Legenda en kaartleestekens
  • Diverse veelgebruikte kaartleessystemen
  • Het rijden van een oefenrit waarbij al het s ochtends geleerde in de praktijk aan bod komt.

emmeloord3_001


Programma:

09:30 uur: Welkom, met koffie en thee
10:00 uur: Aanvang van de cursus: theorie van kaartleessystemen, de rolverdeling in de auto, tips en trucs van routiniers, gebruik hulpmiddelen
12:30 uur: Lunch
13:15 uur: Oefenen in de praktijk: twee uur rijden met vier verschillende kaartleesssytemen, zoasl het ook bij een echte rally gebeurt.
15:30 uur: Uitleg hoe het had gemoeten en wat de bedoeling was
16:30 uur: Einde cursusdag, napraten aan de bar van het hotel met een drankje en bittergarnituur, gezelligheid
17:30 uur: Naar huis.