Inschrijving Classic Gelderlandrit geopend

📁 Rallynieuws 🕔18.juni 2020
Inschrijving Classic Gelderlandrit geopend

Van de organisatie van de Classic Gelderlandrit ontvingen we onderstaand bericht:

Onder de huidige maatregelen kunnen we Classic Gelderlandrit op zaterdag 12 september gaan rijden. Dat is natuurlijk goed nieuws. Eindelijk kunnen we na maanden elkaar weer bij een rally-evenement treffen en gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Wel hebben we natuurlijk nog te maken met de nodige beperkingen, maar het belangrijkste: we mogen weer!  Wel zullen er een paar zaken anders gaan dan we gewend zijn.

We hebben twee scenario’s klaar liggen. Eén voor mooi weer en één voor slecht weer. Bij mooi weer kunnen we heel veel in de buitenlucht afwikkelen en is het veel eenvoudiger om iedereen te ontvangen en om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bij slecht weer moeten we terugvallen op een ruimte in het gebouw en daar zijn maar een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegestaan. We zullen dus met tijdvensters moeten werken. Onder de huidige maatregelen mogen we maximaal 100 personen tegelijkertijd samen brengen. Om deze reden hebben we dit jaar ook afgezien van het serveren van een dinerbuffet na afloop van de rally. 

Hoe e.e.a. er precies uit gaat zien is nu nog niet te zeggen. Het hangt af mede af van de maatregelen zoals die op 12 september gelden. Waarbij wij natuurlijk hopen dat de huidige maatregelen eerder versoepeld dan beperkt worden. Voor dit moment kunnen wij 50 inschrijvingen toelaten en het meerdere zetten we op de wachtlijst. Als blijkt dat we meer mensen mogen samenbrengen, dan zullen we de inschrijvingen op de wachtlijst toelaten. En wanneer er een plaats vrij komt op de deelnemerslijst, wordt de wachtlijst hier natuurlijk ook voor aangesproken. 

De rallydag begint met een ontspannen ontvangst bij de documententafel. Nadat u daar de formaliteiten heeft afgewikkeld kunt u onder het genot van een kop koffie en iets lekkers alvast bijkletsen met vrienden en bekenden.10 minuten voor uw starttijd mag u uw routeboek vast ophalen zodat u zich in alle rust kunt voorbereiden op de start van uw eerste etappe . Het is natuurlijk ook mogelijk om op vrijdagavond al een kamer te reserveren in het hotel en zo ontspannen aan de dag te beginnen. 

Het kaartmateriaal heeft de schaal 1:50:000. Hierop construeert uw uw route via pijlen en punten kortste route, ingetekende lijn met barricaden. De Expert- en Sportklasse wordt extra uitgedaagd door zo hier en daar nog eens een één-na-kortste route te moeten maken. Wanneer u aan het einde van de middagetappe weer terugkeert bij het hotel wordt u onthaald met een feestelijk glaasje en een hapje. 

Voor alle verdere info en inschrijven gaat u naar www.gelderlandrit.nl.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer