Het Creative Action Team in de Rallye Monte-Carlo Historique

📁 Overig nieuws 🕔30.november 2011
Het Creative Action Team in de Rallye Monte-Carlo Historique

(Persbericht Creative Action Holland 29 november 2011)

Op 28 januari 2012 gaat de vijftiende editie van de Rallye Monte-Carlo Historique van start.

Herman van Oldenmark en Bas de Rijk hebben zich ingeschreven en zijn geaccepteerd, met een Datsun 240Z uit 1971.

Na het succes van afgelopen jaar, waar het team vertegenwoordigd was door Herman van Oldenmark en navigator Fred Hak, bestaat het team dit jaar uit bestuurder Herman en navigator

Bas de Rijk. Bas:” Ik heb natuurlijk de zware taak om minimaal het succes van afgelopen jaar te herhalen en ons een eerste plaatst in onze klasse te bezorgen. Daar waar nodig zal Fred mij in het voorbereiden bijstaan en zijn opgedane ervaring op mij proberen over te brengen.”

Ook de Datsun krijgt van tevoren extra aandacht. Herman: “ We hebben afgelopen jaar een hoop geleerd en weten waar we op moeten letten. Zo zullen we o.a. onze  tripmasters uitbreiden en een andere versnellingsbak met een aangepaste overbrenging plaatsen en de o zo belangrijke schokdempers en veren uitgebreid laten servicen.”

De Rallye de Monte-Carlo behoort tot één van de zwaarste historische rally’s en vergt dan ook behoorlijk wat voorbereiding en een gedegen service voor onderweg.  Ons Team heeft Bas Auto Service wederom bereid gevonden om deze service te verrichten en daar zijn wij zeer blij mee.

De Monte-Carlo Historique kent dit jaar zes startplaatsen, van waaruit de aanlooproutes de deelnemers uiteindelijk brengen naar verzamelpunt Barcelonnette. Herman: ”We hebben inmiddels onze acceptatie binnen en we mogen gelukkig starten vanuit Reims. Dit scheelt ons met afgelopen jaar zeker 24 uur die we nu niet hoeven te rijden en daardoor minder vermoeid aan het echte werk kunnen beginnen.”

Vanuit Barcelonnette gaan de deelnemers op pad naar Monaco, om vervolgens twee dagen  in Valence neer te strijken. Uiteindelijk zal er vanuit Valence op vrijdag drie februari een zware etappe zijn die finisht op de boulevard in Monte-Carlo.  Aansluitend zal er die nacht de befaamde nachtetappe met vele gevaarlijke cols, met o.a. Col de Turini, bedwongen moeten worden.

Om op de hoogte te blijven van de voorbereidingen en de vorderingen van het team en straks, tijdens de rallye, van hun positie, gaat u naar de speciaal in het leven geroepen site:

http://www.volgdemontecarlorally.nl/