Etappeplaatsen Tulpenrallye bekend

0 reacties 📁 Rallynieuws 🕔31.oktober 2014
Etappeplaatsen Tulpenrallye bekend

Na de start in Saint Vincent in het Aosta-dal volgt een fraaie route door een deel van Zwitserland en met tenslotte nog een mooie lus door de Franse Alpen met een aantal trajecten met uitdagende cols. De moeilijkheidsgraad zal deze eerste dag niet te hoog liggen, zodat alle equipes de gelegenheid krijgen om in het ritme te komen. Aan het einde van de eerste dag arriveren de equipes in het Franse Evian-les-Bains, aan het meer van Genève. Ook nu zal het Hilton Hotel weer het HQ van de rally zijn.

Op dinsdag 12 mei loopt de route naar het noorden en wordt Genève aan de westkant gepasseerd. Die dag worden de eerste trajecten door de Jura verreden en arriveren de deelnemers ’s avonds in Besançon. De deelnemers worden hier ontvangen in de historische binnenstad van Besançon en het diner wordt die avond geserveerd in de Kursaal.

De derde dag (woensdag 13 mei) loopt de route door zowel de Jura als de Vogezen en ligt de finish in het Duitse Offenburg bij de Oberrheinhalle, waarbij een deel van de route ook door het Zwarte Woud voert.

Ook op donderdag 14 mei wordt nog een deel door de Vogezen gereden (het gebied waar de Tulpenrallye het meest is verreden) en voert de route naar de stad Luxemburg naar het Alvisse Parc Hotel waar de Tulpenrallye een aantal jaren geleden ook is geweest.

De route op vrijdag is behoorlijk uitdagend en voert door Luxemburg en België. De finish van de 5e etappe is bij Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals.

Op zaterdag 16 mei wordt vervolgens de 6e etappe verreden van Vaals naar Noordwijk. Op dit moment werkt de organisatie aan een nieuw concept voor de laatste dag door Nederland waarbij er meer over landelijke wegen zal worden gereden (met aangepaste regels voor tijdcontroles en snelheid) en er zal een beperkt aantal tests zal worden verreden. Voor alle klassen is er deze laatste dag ook nog tenminste één bijzonder uitdagend kaartjestraject in de route opgenomen.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer

Geen reacties

Nog geen reacties!

Er zijn op dit moment nog geen reacties op dit bericht. Bent u de eerste?

Reageer op dit bericht

<

*