Een grote kleine SLS, KLIP IV 2014

📁 DHRC 🕔19.oktober 2014
Een grote kleine SLS, KLIP IV 2014

Afgelopen jaar hebben we vier organisatoren uitgenodigd om hun rally in een KLIP te zetten. De controle van de KLIP’jes gaat steeds op de volgende manier: ritmeester Jacques Limpens zorgt voor instructie, reglementen, aanvraag vergunningen en tijdschema bij de uitzetter om de KLIP in zijn vorm te krijgen. Ongeveer een maand ervoor moet de rit in ruwbouw (tekening/kaart) klaar zijn en wordt hij gecontroleerd door de uitzetter achter het stuur te zetten van de auto van Jacques. Jacques gaat achterin als medecontroleur met de uitleg bij zich op schoot en ik schuif aan als kaartlezer (zonder voorinformatie, behalve het aangepast reglement). Tijd en afstand worden goed in de gaten gehouden bij elk traject. Alles moet goed haalbaar zijn. Deze laatste KLIP van dit jaar is voor Peter Rovers en Bart den Hartog, uitzetters van de SLS.

We hebben vandaag de laatste KLIP van dit jaar gecontroleerd vanuit Boxtel (Classic Park, langs de A2), waar de KLIP op 2 november a.s. wordt verreden. Wat een prachtige locatie! Afgesproken om 9 uur, maar Classic Park gaat pas om 10 uur open. Peter Rovers   zou rijden vandaag; Bart den Hartog had ’s ochtends andere verplichtingen. Dus zonder koffie op stap in het nieuwe speeltje van Jacques: de MB 280 S uit 1971. IMG_6482

Direct pijlen met barricades waar al veel gebeurt in de eerste vier à vijf km…de spanning komt er gelijk in. Bij de tweede pijl al een fout gemaakt…..als ik die vertel, dan weten jullie het ook, dus niet, maar echt een heel mooie. Toch komen we wat tijd te kort bij een traject en de TC wordt 350 meter verplaatst. Zo komen er kleine zaken aan het licht. Peter is heel goed op de hoogte van ‘zijn’ kaarten; ik vraag hem zelfs of hij een fotografisch geheugen heeft. De enkele aanpassingen aan de kaarten worden gedaan en dan is de rit zo goed als klaar. Bij de laatste punt van punten vrije route stond daar onverwacht Bart om ons ‘af te stempelen’. Wat een leuke verrassing.

Wat vonden Jacques en ik van deze rit? Nou, ik zou maar snel inschrijven als ik jullie was , als je het nog niet gedaan hebt, want het is zeer uitdagend, doch heel mooi en goed te rijden. Je krijgt zeker waar voor je geld: kleine kaartleescursus door Maarten Peters (geënt op deze rit), een heerlijk lunch (mét de beruchte rallykroket), een flinke rit van ruim vier uur (!) en een mondelinge uitleg (middels PowerPoint-presentatie) door de uitzetter Peter Rovers zelf. Helaas zal Bart op 2 november er niet bij zijn, door andere verplichtingen.

Jos Jurriëns

Assistent Ritmeester DHRC

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Expert bestuurders Expert navigatoren Sport bestuurders2 Sport navigatoren2 Tour bestuurders Tour navigatoren

Lees meer