Controle KLIP IV, La Carrera Transisalania

📁 DHRC 🕔15.oktober 2012
Controle KLIP IV, La Carrera Transisalania

Op zaterdag 13 oktober ben ik vroeg op stap gegaan om, samen met uitzetter Rutger Kwant en DHRC-ritmeester Jacques Limpens, KLIP IV – La Carrera Transisalania – in Deventer te gaan controleren.

Direct na de start vanuit het Postillionhotel is er een bol-pijltraject in met voor de Tourklasse (tussen)afstanden erbij. Voor de Sport zijn deze weggelaten. Geen probleem, gewoon je goed oriënteren.

Op korte afstand heeft Rutger een leuke behendigheidstest gemaakt op het parkeerterrein van Deventrade, dat eigenaar Olaf Pothoven welwillend ter beschikking heeft gesteld. Direct aansluitend is er een regelmatigheidsproef met bol-pijl. Daarna volgt een kaartleestraject met pijlen kortste route en punten vrije route.

Het wedstrijdgebied is uiterst fraai met vele wegen en weggetjes die de KLIP IV-uitzetter een goede inspiratie hebben gegeven voor wat leuke en listige ’geintjes’. Opletten dus en het credo: “meten is weten”, is hier zeker van toepassing!

Na TC2 vervolgen we onze controle met het systeem Ingetekende lijn met barricades. De kaart waarop gereden moet worden in dit traject is niet de allerlaatste uitgave dus kun je snel op het verkeerde been gezet worden. In dit deel zit een constructie waar dit bij mij dan ook gebeurde. Na een korte uitleg van Rutger toch de correcte omweg gevonden om daarna bij TC3 te arriveren.

Resume: een leuke, mooie en vooral faire rit om met plezier te rijden. Voor de Tourklasse uiterst leerzaam en de Sportklassers kunnen hun tanden er ook goed inzetten. Mijn complimenten gaan dan ook naar Rutger.

Ik verheug me nu al op jullie reactie’s na de finish.

Graag tot ziens op zaterdag 3 november a.s. in Deventer!

 Joan van de Lustgraaf