Belgian Classic Tour, klassieker van regularitywedstrijden in Belgi

📁 Rallynieuws 🕔19.september 2012
Belgian Classic Tour, klassieker van regularitywedstrijden in Belgi

The Belgian Classic Tour, de klassieker op de lijst van regularitywedstrijden in België en ver daarbuiten, meetellend voor de BFOV challenge 2012en de B-D-NL Cup 2012, zoekt ook in deze editie de leukste wegen van België op.

dsc_0226.jpg

Wat deze wedstrijd nog unieker en uitdagender maakt is dat ze de enige in België is die over twee dagen betwist wordt. Dit dubbel rijplezier van de bovenste plank maakt van deze wedstrijd al jaren een topper.

dsc_0254.jpg

In The Belgian Classic Tour kan je kiezen uit drie verschillende klassen.

  1. Klasse Experience : Is in het leven geroepen om te kunnen proeven van wat een echte regelmatigheidswedstrijd eigenlijk is zonder geconfronteerd te worden met de moeilijkere navigatiesystemen. Echt ideaal voor de beginners dus ! Deze klasse komt wel niet in aanmerking voor de BFOV-challenge. De navigatie bestaat uitsluitend uit bol/pijl opdrachten met meters.
  2. Klasse Classic : Meetellend voor de BFOV challenge. In deze klasse navigeer je aan de hand van bol/pijl situaties, al dan niet gemeterd, en eenvoudige ingetekende lijn op stafkaart.
  3. Klasse Expert : telt eveneens mee voor de BFOV challenge. Deze klasse is natuurlijk weggelegd voor de meer ervaren regularityliefhebbers, die houden van meer uitdagende navigatietechnieken.

Voor al deze klassen geld natuurlijk dat rijplezier vooraan staat, want daar gaat het toch om, niet ?

 

Starten doen we traditioneel, na een stevig ontbijt, in onze thuisbasis Mechelen, vanwaar we ons via het zuiden van ons landje naar onze tussenstop begeven, alwaar we voorzien in een stevige maaltijd.

Dag één sluiten we af met een avondgedeelte. Dit is optioneel voor de Experience klasse. De finish van deze eerste dag is in Luxemburg waar we overnachten in een luxe hotel voorzien van alle noodzakelijke accommodatie.

Op dag twee banen we ons een weg terug naar de finish in Mechelen. Rond de middag is er natuurlijk weer een leuk restaurant waar we ons buikje kunnen vol eten. Aan de finish in Mechelen word je ontvangen met een glaasje schuimwijn en een lekkere afsluitende maaltijd in afwachting van de prijsuitreiking.

dsc_0441.jpg

De doorgewinterde parcoursbouwers, Roger Wuyts en zijn team, staan garant voor goed, mooie vlot bereidbare wegen in de prachtigste streken van ons land. In totaal zullen we over deze twee dagen om en bij de 700 km afgelegd hebben.

 Deelnemen kan met alle wagens gebouwd vóór 1983. Voor de BFOV-wedstrijd is een FIVA pas noodzakelijk, voor onze Experience-rijders niet.

Inschrijven kan tot 31 oktober 2012.

Alles samen kost je dit, inclusief het rallybescheid, €430 per team.

Overnachting inbegrepen op basis van een tweepersoonskamer.

Enkele weken na de rally ontvang je van ons ook nog een CD met de beste foto’s die er genomen zijn als aandenken aan de wedstrijd.

Alle verdere info:

Wuyts Roger

Mechelbaan 326

2580 Putte

België

GSM +32 495 52 04 29

Fax +32 15 75 30 54

email: belgianclassictour@makhcc.be

WWW.MAKHCC.BE