KLIP III "Tingelinge, langs Betuweroute en Linge"

Het inschrijfgeld is voor alle KLIP’s is 2013 hetzelfde:

 1. € 75,00 wanneer minimaal één van de leden van de equipe lid van de DHRC is;
 2. € 85,00 voor niet-leden.

Uitslag

Tour
1.Wim van de Ridder - Arjan van de HaarBMW 20020 pt.
2.Oscar Kortenbach - Saco de VriesCitroën DS21 Pallas inj.0 pt.
3.John van Gastel - Edith GeversLancia Fulvia Monte Carlo0 pt.
Sport
1.Marilène Dubois - Carine Smith - DuboisPorscht 911 2,2T0 pt.
2.Ben Vermeer - Peter SpruijtMercedes W123 200D0 pt.
3.Pascal Giacomini - Henco BouwmanAlfa Romeo Giulia 0 pt.

Programma: Tingelinge, langs Betuweroute en Linge

Voor KLIP III gaan we weer naar het oosten van het land. Paul Hooiveld debuteert dan als uitzetter bij de DHRC, maar hij heeft al voor andere clubs ritten uitgezet. De rally start in zijn woon- en geboorteplaats Elst in Gelderland bij herenboederij De Hucht. Paul zal ons vast en zeker verrassende kleine weggetjes in de voor hem zeer vertrouwde omgeving voorschotelen.

In het eerste gedeelte van de rally worden we via pijlen kortste route en punten één na kortste route in oostelijke richting naar de oorsprong van het riviertje De Linge geleid. Deze is in de loop der tijd veranderd in een kunstwerk om het waterpeil op de juiste hoogte te houden.

Vanaf de oorsprong van De Linge bij de splitsing van Waal en Rijn zal een grensbenadering met regelmatigheidstraject ons weer naar het westen brengen. Op ons pad komen we regelmatig de niet op kaart voorkomende (landschapsontsierende) Betuweroute tegen. Deze barricade(s) moeten we zien te omzeilen.

Op het bedrijventerrein Poort van Midden Gelderland bij Heteren zal een striprit worden verreden, waarbij de rijtijd ook van belang is. Dit is ook een goede oefening voor de Tourklasse, omdat het terrein op dezelfde plaats op- en afgereden wordt.

Om de dag af te sluiten brengt een route via blokkerende pijlen ons langs kleine dorpjes en buurtschappen weer terug naar De Hucht in Elst. Kijk dan vooral ook om je heen naar het fraaie sterk wisselende landschap.

Programma zaterdag 28 september 2013:

 • 10.15 uur              opening documentencontrole en koffie of thee voor de deelnemers
 • 10.30 – 11.30 uur  minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners
 • 11.30 uur              welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetter
 • 11.45 uur              gezamenlijk lunchbuffet
 • 12.31 uur              start eerste equipe
 • ± 15.30 uur           geplande finish eerste equipe
 • ± 17.00 uur           wanneer alle deelnemers weer terug zijn uitleg van KLIP III door de uitzetter, hoe u had moeten rijden om alles goed te doen en aansluitend prijsuitreiking.

U kunt inschrijven in twee klassen:

De Tourklasse is afgestemd op equipes met weinig of geen rallyervaring.
De Sportklasse is afgestemd op de meer ervaren rijders en navigatoren die al eens aan de grotere rally’s hebben deelgenomen of die vorig jaar de KLIP’s in de Tourklasse hebben gereden en nu meer uitdaging zoeken.

Wij zijn de Dutch Historic Rally Club. Dat houdt in dat we met historische auto’s rijden. Conform het ‘Standaard Reglement Historische Regularity Rally’s’ van de KNAF, dat op de KNAF-site te downloaden is en dat voor alle DHRC-rally’s van toepassing is, worden alléén auto’s die gebouwd zijn vóór 1 januari 1986 toegelaten. Wij wijken van deze bepaling niet af.

Daarnaast hanteren we het ‘Algemeen Reglement DHRC-evenementen 2013’ en een bijzonder reglement. Het algemeen reglement is in de kolom hiernaast te downloaden. Het bijzonder reglement zal ongeveer een maand voor de rally worden gepubliceerd en is dan ook via de kolom hiernaast te downloaden. Alle deelnemers krijgen het algemeen reglement en het bijzonder reglement via e-mail ongeveer een week voor de rally toegestuurd, samen met een acceptatiebericht.

De inschrijving wordt direct na het verrijden van KLIP II ( zondag 7 april) geopend. Wacht niet te lang met inschrijven, want we kunnen maximaal 70 equipes aan de start toelaten en dit aantal is meestal snel bereikt.

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op de website helemaal in te vullen en het inschrijfgeld over te maken op rek. nr. 52 96 97 505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief en komt u op de deelnemerslijst.

Voor deelname aan DHRC-evenementen zoals deze KLIP heeft u geen assurantieverklaring meer nodig. Zie hiervoor het betreffende nieuwsitem. Wel dient u zich er te allen tijde van te vergewissen dat uw voertuig tijdens het evenement wel WA-verzekerd is.

We zien u graag aan de start in Elst!

Kosten:

DE WEISTAAR
Kaasmuseum en Partyboerderij
Rottegatsteeg 6
3953 MN Maarsbergen
Tel.: 033 – 286 1943
Fax. 033 – 286 5587
Het inschrijfgeld voor de KLIP’s is in 2013:
 1. € 75,00 wanneer minimaal één van de leden van de equipe lid van de DHRC is;
 2. € 85,00 voor niet-leden.